(43) W2: Bundeswehr Lacrosse – Vienna Monarchs 4:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (43) W2: Bundeswehr Lacrosse – Vienna Monarchs 4:2

28.4.2017

Zápas mezi Bundeswehr Lacrosse a Vienna Monarchs nabídl množství tvrdých soubojů, gólů ale příliš k vidění nebylo. Vyrovnaný a napínavý duel nakonec ovládli Němci, kteří porazili Rakušany 4:2.


Výsledek/Statistiky

Nepříliš dlouhý gólový účet zápasu rozepsal po třech a půl minutách hry Wunderlich. Ten se prosadil po individuální akci, když obešel obránce a prudkou střelou poslal Bundeswehr do vedení. Gólmani na obou stranách pak příliš práce neměli, a když už museli zakročit, jistými výkony žádnou další změnu skóre dlouho nedovolili.

Poslední pětiminutovka úvodního dějství patřila hráčům Monarchs, kteří ještě do pauzy dokázali vývoj utkání otočit. Nejprve v čase 10:58 našel Balasch před brankou Seidlera, jenž přesnou střelou srovnal na 1:1. Minutu před koncem první periody pak Hauer přihrál Skokanovi a český útočník v rakouských službách pohotově dokonal obrat.

Němci tak šli do přestávky s jednogólovým mankem. To však smazali už po 45 sekundách druhé periody, když na 2:2 srovnal Grießl. Vyrovnaný zápas pak Bundeswehr definitivně strhli na svou stranu, když během minuty a půl utekli svému soupeři o dvě branky. Ve 22. minutě předvedl velký důraz Zizka, jenž se před vídeňskou brankou prodral mezi trojicí obránců k odraženému míčku a poslal jej za gólmana Kunerta. Sedm minut před koncem pak pečetil výhru německého celku Brandenburger, když při přečíslení 2 na 1 dostal přihrávku z pravé strany od Herdta a stačil vystřelit dříve, než se Kunert přesunul k tyči – 4:2.

Monarchs se ve zbytku utkání snažili vývoj ještě zdramatizovat. Velice blízko k tomu měli dvě minuty před koncem, když brankáři propadl míček mezi výstrojí, balónek poskakující na brankové čáře však jeden z obránců stačil odpálit do bezpečí. Bundeswehr už si pak vedení pohlídali a radovali se z vítězství 4:2.  

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024