(44) SF1: Pioneers – LC Custodes 2:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (44) SF1: Pioneers – LC Custodes 2:5

28.4.2017

Prvním finalistou Memoriálu Aleše Hřebeského jsou domácí LC Custodes! Radotínský tým si v dramatickém semifinále poradil s kanadskými Pioneers 5:2. Ústřední postavou zápasu byl gólman Pražanů Jakub Mareš, který skvělý výkon těsně před koncem vyšperkoval gólem přes celé hřiště.


Výsledek/Statistiky

Už po minutě hry se po pravé straně protlačil přes obránce Košťál a přesnou střelou poslal Custodes do vedení. Úvodní tlak Radotína vyvrcholil přesilovou hrou, ve které domácí zvýšili na dvougólový rozdíl. Krásnou kombinaci načal Skála, míček dostal na Poupěte a ten rychle předal na Peška, jenž si naběhl před branku a prostřelil gólmana Wilsona. Do útoku se poté vrhli i Kanaďané, vytvořili si tlak a s ním i velké šance. Gólman Mareš však vytasil neskutečné zákroky a vychytal Custodes přestávkové vedení 2:0.

Čisté konto domácího brankáře překazil jedenáct sekund po změně stran Jones. Ten se po přihrávce Hammer-Jacksona protáhl po pravé straně a křižnou ranou do té doby neprůstřelného Mareše překonal. Hned o půl minuty později ale vrátil Custodes dvougólové vedení Košťál, který se důrazně ujal odraženého míčku a přidal svůj druhý gól v zápase.

Poté Pioneers hráli dvě přesilové hry za sebou, domácí branku zasypali porcí střel, jenže Mareš pokračoval ve skvělém výkonu a snížení odmítal. Po jedné z kanadských šancí navíc Poláh před vlastní brankou založil rychlý protiútok, když dlouhým pasem našel Seidla a ten ještě přihrál Peškovi, jenž sám před brankou zvýšil na 4:1. Ještě do konce druhé periody ale Pioneers opět zápas zdramatizovali. Rennie na levé straně oklamal dva obránce, přihrál přes šířku hřiště Clareovi a ten ihned zamířil k bližší tyči.

Ve třetí části si Kanaďané vytvořili tlak, Custodes se však mohli spolehnout na Mareše, jenž skvělými zákroky nadále trýznil útočníky Pioneers. Radotínský gólman svůj hvězdný výkon podtrhl tím nejlepším možným způsobem. Devět vteřin před koncem před vlastní svatyní uzmul odražený míček a přes celé hřiště trefil prázdnou kanadskou branku! Rozhodl tak o vítězství 5:2 a postupu svého týmu do finále.  

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024