(46) O 20. místo/20th Place Game: Polish Eagles – Chocolax 5:10

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (46) O 20. místo/20th Place Game: Polish Eagles – Chocolax 5:10

29.4.2017

Program závěrečného dne 24. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského odstartoval duel mezi Polish Eagles a švýcarskými Chocolax. Souboj plný zvratů o konečné 20. místo nakonec ovládli Chocolax, kteří přestříleli Eagles 10:5.


Výsledek/Statistiky

Daleko čerstvějším dojmem působili v úvodu prvního zápasu sobotního rána hráči Chocolax. Eagles se probudili, až když už prohrávali 0:3. To se do sedmé minuty postupně trefili Räber, Bachmann a Pflug.

Eagles se dočkali snížení na konci osmé minuty. Zatlačili Švýcary před jejich branku, Ubysz našel na středu Novotného a ten napřáhl od útočné čáry. Jeho střela na hranici brankoviště nepříjemně skočila a gólman Meier už nestihl zareagovat. Tři minuty před přestávkou už to bylo jen o jeden gól, když Smaza střelou z dálky dokázal využít přesilovou hru.  

Poněkud nekoncentrovaná švýcarská obrana pak zapomněla na Rydzaka, ten od poloviny hřiště marně stíhán uháněl na branku a vyrovnal stav zápasu. Dokonalý obrat do přestávky završil znovu Rydzak, jenž tentokrát využil další početní výhodu, přebral míček na levé straně a pouhé dvě vteřiny před sirénou z velkého úhlu dokázal křižnou střelou překonat gólmana Meiera. Do poločasu tak šli Eagles za vedení 4:3.

Stejně tak aktivně jako do první části vstoupili Švýcaři také do druhého dějství a dvěma góly v rychlém sledu opět otočili vývoj utkání. Po třech minutách druhé periody vrátil zápasu nerozhodný stav Brunner a o necelou minutku později vrátil vedení na stranu Chocolax Moser.

Jenže hned za minutu už bylo zase vyrovnáno, když se tvrdou ranou od modré trefil polský šutér Rydzak a završil svůj hattrick. Deset minut před koncem polská obrana nezachytila rychlý protiútok Chocolax na jejímž konci byl znovu úspěšný střelec Brunner a ten vrátil vedení na švýcarskou stranu.     

Vyrovnaný zápas rozhodli Chocolax až v závěru. Nejprve přidal svůj druhý gól v zápase Räber, poté Brunner dostal balónek u pravé tyče polské branky, krásnou zadovkou nachytal gólmana a připsal si hattrick. Dvě minuty před koncem utekl obráncům Herren a vedení Chocolax ještě pojistil. Definitivní razítko na vítězství švýcarského týmu pak přidal svým třetím gólem Räber, jenž 40 sekund před sirénou završil na konečných 10:5. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024