(47) Z: Nationals – London Knights 8:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (47) Z: Nationals – London Knights 8:6

29.4.2017

Druhý sobotní zápas ovládli hráči Nationals. Slovenský výběr si v dramatickém utkání plném zvratů nakonec poradil s London Knights 8:6.


Výsledek/Statistiky

Už po minutě hry otevřel skóre zápasu Engliš, jenž na levé straně převzal přihrávku Havlíka a přízemní křižnou střelou poslal slovenský tým do vedení. V polovině třetí minuty pak zvýšil vedení Nationals Severský, který se protáhl středem hřiště kolem dvou obránců a sám před bránou neměl problém skórovat.  

Knights snížili na konci čtvrté minuty, když z dálky vystřelil Holmes a tvrdou ranou přesně trefil skulinku mezi betony gólmana Pisára. O minutu později už bylo vyrovnáno. Baldwin našel na levé straně Cluneyho a ten rychlou střelou k bližší tyči nedal Pisárovi šanci.

Krásnou akci, která spojovala důraz i techniku předvedl v deváté minutě Tomenga. Ten ještě na slovenské polovině proti dvěma protihráčům vybojoval míček, utekl téměř přes celé hřiště a střelou k bližší tyči poslal Slováky znovu do vedení. Pět minut před pauzou se ale objevilo okénko také v zadních řadách Nationals. Toho využil Foster, jenž samostatný únik s přehledem proměnil a znovu srovnal skóre utkání.

Ve dvanácté minutě opět vrátil vedení na slovenskou stranu Thomay. Ten před brankou převzal přihrávku Jecka a ač byl tísněn obráncem, se dokázal trefit přesně mezi betony gólmana Price. Do stejného místečka navíc chvíli po něm zamířil i předchozí nahravač Jeck a zvýšil na dvougólový náskok.

Ještě do přestávky měli Knights velké šance na snížení. Ke gólu však nevedla ani krásná kombinace, na jejímž konci míček zastavila tyč, ani přesilová hra. Nationals tak šli do pauzy za vedení 5:3.

Neuběhla ještě ani minuta druhé periody a slovenský tým si náskok pojistil. To na pravé straně dostal míček Engliš, naznačil přihrávku před branku a místo toho vypálil a střelou na zadní tyč zaskočil gólmana Price. V osmnácté minutě snížil Coville, jenž se trefil po přihrávce zpoza branky od Milnera. Londýn měl v tu chvíli navrch a vytvořil si množství dalších šancí, slovenský gólman Pisár byl však pozorný a parádními zákroky další snížení odmítal.

Nestačil až na začátku 24. minuty na pokus Wilsona. Ten po levé straně parádně prošel přes dvojici obránců a křižnou střelou se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Knights i nadále tlačili a několikrát byli blízko vyrovnání. Místo toho však v útočné snaze zapomněli na defenzivu, hned tři Slováci uháněli sami na brankáře, Thomay vzal zakončení na sebe a zvýšil na 7:5. Drama ale pokračovalo. Hned o 25 sekund později totiž Cluney našel před brankou Walkera a bylo to zase pouze o gól.

Londýn se na poslední minutu pustil do hry bez brankáře, ani to však díky skvělým zákrokům Pisára k tíženému vyrovnání nevedlo. 15 vteřin před koncem naopak na druhé straně potvrdil slovenské vítězství 8:6 Engliš.   

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024