(58) O 3. místo/3rd Place Game: Pioneers – Turku Titans 6:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (58) O 3. místo/3rd Place Game: Pioneers – Turku Titans 6:4

29.4.2017

Třetí místo na 24. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského vybojovali hráči Pioneers. Kanadský tým si v souboji dvou poražených semifinalistů poradil s Turku Titans a finský celek porazil 6:4.


Výsledek/Statistiky

K bronzu lépe vykročili Titans. Hned po minutě hry Mattila našel na levé straně kanadské branky Aaltonena a vytáhlý finský útočník nedal brankáři Wilsonovi šanci. Jenže to bylo na dlouhou dobu od Titans směrem dopředu vše.

Po inkasování branky se vrhli dopředu také Pioneers. Ve třetí minutě kanadský tým rozebral finskou obranu a pěknou kombinaci po ose Doucet – Jones – Clare zakončil poslední jmenovaný mimo dosah gólmana. Ve čtvrté minutě utkání se navíc trefil Taylor, jenž využil přesnou přihrávku St. Germaina, a poslal do vedení kanadský tým.

Titans se však tradičně mohou spoléhat na svého ostrostřelce Aaltonena. A ten na začátku třinácté minuty po přihrávce Tenha přesnou střelou vyrovnal na 2:2. Jenže hned za minutu po něm na druhé straně hřiště od levého mantinelu prošel přes obránce St. Germain, doběhl na střed a vypálil. Jeho tvrdá střela skončila přesně v pravém horním růžku finské branky a poslala Pioneers do přestávkového vedení 3:2.

Takřka ihned po změně stran navíc Kanaďané svůj náskok ještě zvýšili. Neuběhla ani minuta hry, když  Pioneers předvedli pěknou kombinaci před brankou Titans, Jones nahrál na pravou stranu Clareovi a ten se pohotově trefil do odkryté části branky. V devatenácté minutě už to bylo o tři góly. To Hammer-Jackson našel lobem přes obránce Douceta a ten sám před gólmanem trefil vedení Pioneers 5:2.

Sedm minut před koncem vykřesal naději pro Titans Jokela. Ten napřáhl od čáry a jeho střela nemohla být lépe umístěná – prošla těsně kolem ramene gólmana a skončila v pravé šibenici. Jenže kanadský tým žádné velké drama nepřipustil. Dvě minuty před koncem po pěkné individuální akci znovu zvýšil na rozdíl tří branek Doucet. Půl minutu před závěrečnou sirénou sice ještě dokázal snížit Tenho, ale Pioneers už si ve zbytku utkání vítězství vzít nenechali a radují se z bronzové medaile.  

 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024