(10) Gold A: LC Custodes – Vienna Monarchs 14:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (10) Gold A: LC Custodes – Vienna Monarchs 14:1

25.4.2018

Cesta za obhajobou začala. Úřadující vítěz Memoriálu Aleše Hřebeského odstartoval svou pouť dalším ročníkem domácího turnaje zápasem s Vienna Monarchs. LC Custodes si s tradičním účastníkem největší tuzemské lakrosové události snadno poradili 14:1.


Custodes se hned v úvodu pustili do útočení, první příležitosti ke skórování si vytvořil Koštál, dvakrát během několika sekund nebezpečně vypálil, ale brankář Falb pokaždé dokázal vyrazit. Skóre tak otevřel po necelých dvou minutách hry Procházka, jenž rychle zužitkoval přihrávku Baráka. Na začátku páté minuty Pešek na levé straně naznačil střelu, místo ní ale obešel obránce, namířil si to do středu a krátkým svižným nápřahem poslal Radotín už do dvougólového vedení.   

V polovině sedmé minuty se kolem dvou obránců obtočit Barák a nádhernou přihrávkou oslovil Procházku. Ten na pravé straně brankoviště nabídkou nepohrdl a pohotovou střelou k bližší tyči si připsal svůj druhý gól v utkání. Custodes pak po většinu první poloviny v klidu kombinovali před brankou soupeře, hlídali si náskok, usilovali o jeho zvýšení a soupeře naopak téměř do žádných šancí nepouštěli.

Ojedinělou rakouskou příležitost si individuálně vypracoval Skokan. Český útočník ve službách vídeňského celku uháněl přes celé hřiště, prohnal se kolem několika obránců, ale samostatný nájezd zakončil pouze betonů gólmana Mareše. A tak znovu udeřili domácí, kteří dvěma góly rozhodli o tom, že do přestávky půjdou s pětigólovým vedením.

Dvě minuty po změně stran otevřel gólový účet druhé půle Košťál. Ten měl před brankou dostatek času, aby gólmana několika naznačeními zmátl, a pohodlně pak zamířil do pravého horního růžku vídeňské branky. Na začátku 23. minuty předvedli Custodes nádhernou kombinační akci. Míček si během několika sekund vyměnila snad kompletní pětice hráčů a povedenou souhru zakončil zpoza branky přihrávající Košťál, jenž našel na brankovišti číhajícího Jaseka, a ten zvýšil už na 7:0.

Pak už se skóre měnilo také na druhé straně. Jakisch na útočné čáře nejprve napřáhl ke střele, tu si ale rozmyslel, po levé straně se protáhl přes obránce a střelou o zem se postaral o jediný gólový zápis Monarchs. Na snížení ale rychle dokázal Loskot, jenž si dvěma rychlými otočkami vypracoval pohodlnou palebnou pozici a vrátil Custodes sedmigólový náskok.

Monarchs v závěru naprosto hořela obrana, Radotín se nikam příliš nehnal, v klidu kombinoval a vytvářel si velké množství šancí. Za pět minut tak pražský celek nasázel do branky Vídně dalších šest gólů, když hattrick završili Procházka s Peškem, dva góly dal Barák a další Loskot a Seidl. Custodes tak v prvním svém představení před domácími tribunami dokráčeli k vysokému vítězství 14:1.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024