(14) Gold A: LC Custodes – Alberta Warriors 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (14) Gold A: LC Custodes – Alberta Warriors 5:6

25.4.2018

Srdce lakrosového fanouška plesalo již ve středečním podvečeru. Spolu se totiž střetly vítězné týmy z minulého a předminulého ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského. První půle tohoto velmi zajímavého souboje vyzněla pro domácí Custodes, kteří ji vyhráli 4:1. Hosté ale zbraně nesložili, což dokázali ve druhé patnáctiminutovce, nejenže dvakrát dokázali srovnat stav. Pět sekund před vypršením základní hrací doby Sonnichsen strhl vedení na stranu kanadského týmu, který tak získal skalp jednoho z největších favoritů tohoto Memoriálu.


Výsledek/statistiky

Hned v úvodu utkání se nechal na tři minuty vyloučit domácí Košťál a hráči Alberty brzy trestali. Bourret přesně vymetl horní růžek za zády Mareše a poslal svůj tým do vedení. Důrazně hrající Alberta poté šla na celou minutu do tří a taktéž domácí se dokázali prosadit v početní výhodě. Po parádní kombinaci a hlavně ukázkové přihrávce Peška zakončoval, ač faulovaný, Procházka. Na domácí čekala další dvojnásobná přesilovka, neboť hostující Wright obdržel za vysokou hůl na Procházku tříminutový trest.

Další početní výhodu ale Radotínští využít nedokázali. Mrzet je to ale příliš nemuselo. Co se lakrosu týče, je totiž dobré mít Peška. Právě radotínský Pešek totiž našel Jiřího Košťála, který v 10. minutě poslal svůj tým do vedení. Závěrečná pětiminutovka první části patřila domácím hráčům, kteří nejprve Skálou zvýšili na dvoubrankový rozdíl. Nutno dodat, že Skálovo sólo bylo úchvatné a srdce lakrosových fanoušků plesala. O minutu a půl později právě Skála našel před brankou Košťála, který stanovil skóre po půlce zápasu na 4:1.

Hráči z kanadské Alberty se ale rozhodně nevzdávali. Ve druhé části zpřesnili svoji hru a díky Sonnichsenovi také ve 20. minutě snížili. Neuběhla ani minuta, když Hansen se nejlépe zorientoval v závaru před Marešem a snížil už pouze na rozdíl jedné branky. Poté se držením provinil Žipaj a Kanaďané v samém závěru početní výhody trestali Murphym, který našel skulinku mezi Marešovými betony.

Lakros vynikající úrovně pokračoval i nadále, šance střídala šanci. Ve 29. minutě oslovil Petr Poupě Skálu, jenž nádhernou střelou vyčistil horní růžek branky kanadské Alberty. O pouhých jedenáct vteřin později ale bylo znovu vyrovnáno. Bourret schoval svůj pokus za bránící hráče a Mareš se natahoval marně.

O tom, a zda vůbec někdo, bude vítězem tohoto zápasu, mělo rozhodnout posledních devadesát vteřin. Hosté si jedenatřicet sekund před vypršením základní hrací doby vybrali oddechový čas a spřádali plány, jak pokořit loňského vítěze. To se jim také podařilo, když pět vteřin před koncem se před brankou odpoutal od svých strážců a rozjásal své spoluhráče.

Domácí reagovali oddechovým časem, čekal je ale velmi obtížný úkol. Po závaru před brankou Alberty však zůstal míček pod tělem brankáře McMillana, na kterého se vzápětí sesypali spoluhráči, aby spolu s ním oslavili vítězství, které by po první půli předpokládal jen málokdo.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024