(18) Gold C: Bundeswehr Lacrosse – Green Gaels 3:9

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (18) Gold C: Bundeswehr Lacrosse – Green Gaels 3:9

26.4.2018

Favorizovaní hráči Green Gaels z Kanady potvrdili proti německému Bundeswehru roli favorita, když zvítězili vysoce 9:3. Utkání kromě dramatické zápletky nechybělo nic. Němci sice kladli alespoň v úvodu odpor, ale Gaels dokázalo sebemenší chyby trestat. To se projevilo na rychle rostoucím skóre. I když v poločase svítilo na výsledkové tabuli skóre"jen" 2:5, po chvíli oddychu to bylo během chvíli až o sedm branek.


Výsledky/statistiky.

Green Gael od úvodu potvrzovalo roli favorita, a to přestože se německý Bundeswehr snažil vzdorovat. Skóre otevřel hvězdný Gavin Prout. Obrana mu sice nedala ani píď prostoru, jenomže to právě potřeboval. Peter Bříza v bráně při jeho střele totiž nemohl nic vidět a je dost možné, že míček zpozoroval, až když byl v síti.  I nadále byli Kanaďané lepší a trestali každou větší chybu. Jim Block v páté minutě využil svou rychlost k samostatnému úniku, jemuž Bříza marně čelil. A o chvíli později v oslabení Bundeswehr zase zapomněl před bránou na nekrytého Tylera Akinse.

V desáté minutě nějakou jiskřičku naděje pro Bundeswehr vykřesal Brandenburger. Na toho pro změnu zapomněla defenziva Gaels. Na snížení měl velkou zásluhu Gustav Weberm, který si připsal geniální asistenci na hranici brankoviště, kde Brandenburger už měl jednoduchou úlohu. Ale ani tento gól k revoltě nepomohla. Po zbytek utkání byli Němci Gaels spíše sparingovým partnerem.

Ještě do pauzy se zámořský celek prosadil dvakrát. Oba zásahy měl na svědomí Benn Brandon. Než vrátil Gaels tříbrankové vedení, doslova se protancoval k dobré střelecké příležitost. Na rychlý pohyb jeho nohou neměla německá obrana odpověď, a i když nebyl bráně nejblíže, povedlo se mu z dobré pozice uvnitř  pásma skórovat. Na 5:1 pak dával z přesilovky. 

Bundeswehr ještě jednou ožil. A znovu u toho byl Brandenburger, který obranou Gaels proběhl zcela nekryt. To bylo od německého výběru ale už opravdu všechno. Po krátké pauze Kanaďané navyšovali v poklidu svůj náskok. Za zmínku stojí až drobná rozmíška mezi boxlakrosaři obou mužstev, ale nakonec zůstalo jen u popostrkování a pár nadávek.  

 

 

 

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024