(24) Gold D: Glasgow Clydesiders – SK Lacrosse Jižní Město 5:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (24) Gold D: Glasgow Clydesiders – SK Lacrosse Jižní Město 5:8

26.4.2018

Hráči Jižního Města si připsali první vítězství na letošním ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského a postupují do dalších vyřazovacích bojů. V důležitém a napínavém utkání si poradili s houževnatými Glasgow Clydesiders v poměru 8:5. Pražané díky vítězství o tři góly obsadili konečné druhé místo zlaté skupiny D a o čtvrtfinále si to rozdají s Bats Bratislava.


Výsledek/statistiky

Zprvu vyrovnaný zápas gólově otevřel až v polovině čtvrté minuty Rozkot. Ten se protáhl středem hřiště až před branku, naznačením poslal gólmana ke vzdálenější tyči a zasunul do odkryté části sítě. O dvě minuty později měli Pražané možnost svůj náskok navýšit v přesilové hře, nejprve sice museli řešit rychlý brejk Clydesiders, jenž pěkným zákrokem zastavil gólman Čekal. Pak ale početní výhodu přeci jen dokázali využít díky krásné střele Došlého do pravého horního růžku.  Ten samý hráč zvýšil i na třígólový náskok. Na levé straně si počkal na přihrávku od Vejmelky, namířil si to přímo před branku a zkušeně vymíchal gólmana.

Po deseti minutách hry se prvního gólu dočkali také Clydesiders. Toporowski na čáře naznačil střelu, obešel obránce a tísněný mezi dvěma dalšími protihráči dokázal ještě trefit volné místěčko v bráně Jižního Města. Pak byl ale na řadě znovu český tým. Klub dvougólových hráčů rozšířil Rozkot, jenž byl na konci rychlé přesilovkové kombinace a z velkého úhlu v rychlosti zasunul míček za záda gólmana. Pražský celek šel tedy do přestávky s vedením 4:1.

Obrana Jižního Města si hned v úvodu druhé části vybrala slabší chvilku, když nejprve nechala naprosto nehlídaného útočníka Clydesiders před brankou, gólman Čekal si sice s jeho pokusem věděl rady, jenže odraženého míčku se zmocnil Toporowski a pohotově zamířil za bezmocného brankáře.  Glagow ucítil šanci a začal nepříjemně kousat. Pražany uklidnil až ve 23. minutě Novák, jenž se při hře čtyři na čtyři prosadil po rychlé kombinaci na trase Lavalléé – Došlý. Došlý se o tři minuty později proměnil z asistenta zpět na střelce a ranou o zem dovršil hattrick.

Clydesiders se ale rozhodně s vývojem utkání nechtěli smířit a během necelých čtyř minut se dostali zpět do hry. Nejprve Daoust dostal na pravé straně brankoviště dostatek prostoru a času, aby rozhýbal gólmana a pohodlně snížil. Zakrátko po něj se navíc dvakrát trefil Olters. Minutu před koncem svítilo na tabuli skóre 5:6 a drama bylo na světě.

To ale Pražené nepřipustili. Hned za sedm vteřin využili dočasné skotské euforie Došlý s Plecháčkem, kteří v přečíslení postupovali 2:1. První jmenovaný nahrál druhému a ten stihl zamířit do odkryté brány, než se gólman přesunul.  V následné přislové hře navíc dovršil hattrick Rozkot, jenž orámoval vítězství Jižního Města 8:5.    

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024