(27) Play-in 7: Bundeswehr Lacrosse – Chocolax 5:0

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (27) Play-in 7: Bundeswehr Lacrosse – Chocolax 5:0

26.4.2018

První poločas 4:0, druhý jen 1:0 – gólů poskromnu. Německý Bundeswehr, který měl více ze hry, sehrál se švýcarským Chocolax taktickou bitvu o to, kdo si bude v nadcházejících dnech moci zahrát na Memoriálu Aleše Hřebenského o deváté místo. A i když nepadlo příliš gólů, o zajímavé momenty nebyla nouze.


Výsledek/statistiky. 

První poločas 4:0, druhý jen 1:0 – gólů poskromnu. Německý Bundeswehr, který měl více ze hry, sehrál se švýcarským Chocolax taktickou bitvu o to, kdo si bude v nadcházejících dnech moci zahrát na Memoriálu Aleše Hřebenského o deváté místo. A i když nepadlo příliš gólů, o zajímavé momenty nebyla nouze.

Bundeswehr do bojů o umístění vstoupil s velkým elánem. Už ve 44 sekundě poslal německý výběr do vedení Broz, i když na tribunách leckdo polemizoval, jestli branka vlastně padla, protože ani z opakovaného záznamu nebylo patrné, kudy balonek Meierovi propadl a zdali se ocitl opravdu za brankovou čárou. Nicméně hlavní slovo v takových případech má rozhodčí a ten nezaváhal.

Ještě neuplynuly tři minuty a už to bylo 2:0. Na hranici útočného pásma se k balonku opět dostal Broz, Tentokrát zvolil jiné řešení, než by sám zakončoval. Chvíli počkal, než se mu před bránou uvolní Brandenburger a následně mu předložil lahůdkovou pobídku ke zvýšení skóre. Obrana Chocolaxu v tomto případě vůbec nezafungovala.

Otřesení Švýcaři nevěděli, co hrát. Bundeswehr si udržoval herní převahu. Tu přetavil ve třetí gól v minutě deváté Wunderlich. Trošku se podobala té předchozí. Weber ho krásně našel na středu před brankovištěm, přičemž útočník Bundeswehru využil i své výškové převahy oproti obránci.

Němci nadále hrozili, kdy se například Weber protáhl kolem dvou beků, které znamenitě zablokovali jeho spoluhráči, ale sám tváří v tvář proti Meierovi neuspěl. Stav se do přestávky ale přeci jen měnil, podruhé v zápase se trefil „do šatny“ Brandenburger.

V druhém dějství si Bundeswehr hlídal získaný náskok. Chocolax se příliš do útoku nehrnul. A nechybělo příliš k tomu, aby se slušně zaplněný stadion v Radotíně už další branky v tomto duelu nedočkal. Prosadil se až Weber čtyři minuty před vypršením hrací doby. Po individuálním úniku mířil dolů a Meier se sám trošku divil, že balonek opravdu pustil, protože ten z brány vyletěl stejně tak rychle, jak do ní vletěl. A jelikož se už nic významného nestalo – Němci si připsali cenné vítězství a Goebbels v bráně svou první nulu na turnaji.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024