(3) Gold D: SK Lacrosse Jižní Město – Nova Scotia Privateers 3:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (3) Gold D: SK Lacrosse Jižní Město – Nova Scotia Privateers 3:6

25.4.2018

Boxlakrosaři Jižního Města kladli kanadské Nova Scotia Privateers silný odpor, alespoň co se tvrdosti týče. Výsledkově už to bylo horší, ve vyhroceném zápasu padli 3:6, když se jim v závěru povedlo odvrátit debakl.


Výsledky/statistiky

V žádném případě se nedá říct, že by Jižní Město za Kanaďany v úvodu o tolik zaostávalo, jak by skóre po dvou třetinách zápasu mohlo napovídat. Na světelné tabuli totiž v tu dobu svítilo hrozivých 0:6. Jenomže za Privateers v bráně čaroval Mitch Hannigan. V prvních minutách si špatně nevedl ani jeho oponent Tomáš Čekal. Spoluhráči mu ale příliš nepomohli. Jako první se prosadil Drew MacDonald, jemuž obrana Pražanů nechala až přespříliš prostoru k tomu, aby přesně zamířil ze vzdálenosti přibližně pěti metrů. Čekal proti střele z oblasti kruhů neměl příliš šancí.

Jižní Město sice prohrávalo, ale po vyrovnání minimálně sahalo. Tři přesilovky jim byly ale ke skórování málo. Když už se dostali Pražané ke střele z více než slibné pozice, stál v bráně již zmiňovaný Hannigan. Nedáš – dostaneš. Otřepané pravidlo, které platilo i v tomto duelu. Jamiemu Dunbarovi se povedlo schovat střelu za clonící beky a Čekalovi, který balonek viděl na poslední chvíli, propadl. Na Dunbara navázal o chvíli později Greg Nussey a pohromu pro Jižní Město dokonal McShane.  Štírek se šestkou na zádech se protáhl kolem beků a zblízka nekompromisně zavěsil – 4:0.

Ještě před odchodem k poločasové siestě se stihly oba tábory postrkat u mantinelu. Do potyčky se zapojili oba brankáři, i když pouze kosmeticky. Vyběhli na sebe, ale namísto drsné šarvátky zvolili diplomatické poplácání po zádech a vzájemné objetí. Napětí mezi soupeři ovšem nezmizelo. Ještě několikrát se na hřišti hodně jiskřilo.

Scotia pokračovala v zajetých kolejích. Skóre narostlo až na hrozivých 6:0, debakl se ale Pražanům nakonec povedlo odvrátit. V závěru utkání korigovali nepříznivý stav Pavel Došlý z nařízeného trestného střílení, Jáchym Ticháček po dobře sehrané přesilovce a zpoza brány se ještě jednou blýskl Ticháček, který upravil na konečných 3:6.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024