(33) Green QF1: Helan Går Lacrosse – Non-Olympic Athletes from Everywhere 8:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (33) Green QF1: Helan Går Lacrosse – Non-Olympic Athletes from Everywhere 8:4

27.4.2018

Brzké ranní hodiny nabídly v Radotíně velmi ofenzivní lakros bohatý na góly. Helan Går v zelené tzv. „černošické“ skupině o 21. místo urval důležité vítězství nad Non-Olympic Athletes from Everywhere 8:4, i když více ze hry měl jeho soupeř, což se projevilo zejména ve střeleckých statistikách. Nicméně se stejně jako v jiných sportech hraje na branky, což hrálo do karet švédskému celku. Jak se jeho výhra rodila?


Výsledek/statistky.

Do periody obě mužstva vstoupila s velkou vervou. Mezinárodní výběr si od první sekund vytvořil tlak, který po šedesáti sekundách korunoval vedením poté, co se trefil McKee střelou z poměrně velké vzdálenosti. Helan Går se ale nenechal špatným vstupem do utkání odradit. Postupně na hřišti srovnal hru a i on se začal dostávat do šancí. Jednu ze slibných akcí zakončil mezi betony Leif Paulson – 1:1.

Skóre se nadále přelévalo z jedné strany na druhou, srovnaný stav nevydržel dlouho. Klid na lakrosky Non-Olympic Athletes from Everywhere opět vrátil ve skvělé formě hrající McKee, který propálil Zeidlitze přesně mířenou střelou k levé tyči. Na tahu byli opět Švédové. Zodpovědnost si na svá bedra vzal Frederic Larsson, obrana selhala. Vcelku lehce se dostal na dostřel a přes obránce vyslal nepolapitelný balonek, přičemž gólman Hernen toho moc neviděl.

Přestřelka pokračovala. Zvláště první perioda byla bohatá na góly. Hráči Helan Går  měli ještě v podvědomí poslední brankové oslavy, ale hrálo se dále. Non-Olympic Athletes toho využil a soupeře nachytal v nedbalkách. Na konci další akce byl Skolnick v červeném dresu, jehož výborně našel u druhé tyče pronikající Millier. Z ideální střelecké příležitosti poslal mezinárodní výběr ráno naposledy do vedení. To trvalo ale pouze do 13. minuty. Ještě do poločasové pauzy seveřané dvakrát udeřili. Postarali se o to Blomgren a Paulson. Zvláště čtvrtý zásah Helan Går předcházela nedůslednost v defenzivě. Paulsonovi si obránci příliš nevěnovali a i on si našel ideální pozici ke střelbě.   

Švédové se v následující periodě zásluhou Bergströma dostali do dvoubrankového trháku, což byl zlomový moment utkání. V čase 19.20 se o to hodně přičinil přihrávající Thunberg. Rychlou přihrávkou přes brankoviště nedal Hernenovi šanci k přesunu a 22 v tmavém dresu neměla problém balonek dopravit do odkryté branky. Lakrosaři Non-Olympic Athletes from Everywhere se ještě jednou dostali do kontaktu, a to při přesilové hře po vyloučení Gros-Louis. Shuya úspěšně dorážel jeden ze střeleckých pokusů, ale konec zápasu patřil Helan Går, a to přestože byl Non-Olympic Athletes from Everywhere střelecky aktivnější.

Fyzicky zdatnější Švédy dostal znovu do pohody Paulson. Právě on byl těžítkem na vahách vyrovnaného utkání. I tentokrát se mu povedlo na soupeřovu obranu vyzrát, když se vymanil z tlaku obránců. Protivník se již na odpověď nezmohl a Helan Går si dokráčel pro vítězství 8:4.  

 

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024