(34) Green QF2: London Knights – Adler Lacrosse 7:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (34) Green QF2: London Knights – Adler Lacrosse 7:3

27.4.2018

Druhý ranní duel zelené skupiny v radotínské aréně přinesl deset branek. Postarali se o ně převážně hráči Londýnu, kteří byli při střelách efektivnější a dokázali trestat chyby Adleru. Tomu nepomohlo ani brzké vedení 3:1, které ovšem nevydrželo ani do konce první periody. V té druhé pak skórovali jen hráči britského výběru.


Výsledek/statistiky. 

Adler byl v úvodu při chuti, dařilo se mu soupeři vtisknout jeho styl hry. Skóre otevřel McKegney. Byl to souboj Davida a Goliáše. Obránce měřící přes dva metry a proti němu hráč Adleru malého vzrůstu. Ale dopadlo to podobně jako v báji, útočníkovi Adleru se ze středu povedlo vstřelit úvodní branku. Zanedlouho ale bylo srovnáno. To Arthur z Knights přetlačil zadáka, až se dostal do podobné pozice jako McKegney, ze středu nedal Roachovi šanci - 1:1.

Další chvíle patřily Adleru, který byl běhavější. Odražený míček poskakující v útočném pásmu si našel Aaltonen a 50 sekund po srovnání vrátil „zeleným“ jednobrankový náskok. Adler byl na koni. O další dvě minuty Meier-Glotzbach ukázal, že v jednoduchosti je síla. Bylo to krátce potom, co Dziadyk na druhé straně neproměnil samostatný nájezd.  Nedáš – dostaneš. Meier-Glotzbach vypadal na to, že rozehraje postupný útok, ale změnil plány. Rozhodl se jít sám. Nikdo to nečekal a jeho drzý průnik mu vyšel – 3:1.

I když to pro Adler vypadalo v tento moment skvěle, čekaly ho už jen horší časy. Do přestávky Londýn postavily na nohy dvě slepené branky. Sokalofsky, muž se zlatou helmou, ukázal, proč na sebe ochranou hlavy upozorňuje. Individuální akci, na níž defenziva Adleru nedokázala správně zareagovat, zakončil házenkářským letem plavmo a skoro míček do brány donesl.

Napětí na hřišti rostlo a do jedné potyčky se dostal i gólman Knights, který následně ukázal i skvělý zákrok. Kdyby Adler dal, nedostal by z následného protiútoku vyrovnávající branku. O tu se postaral Dziadyk, který schoval střelu za dva obránce, přičemž trefil jednu z mála skulin, jenž mu obránci nabídli.  

Po přestávce se obraz hry trochu změnil. Útočníci Adleru vyklidili pole. Klíčem k vítězství Knights byla Dziadykova branka z poměrně velké vzdálenosti na 4:3, u níž neměl čisté svědomí gólman Pajunen. Ten přitom byl v bráně pouze chvíli, protože při změně stran střídal Roache. Trošku opaření hráči Adleru najednou nevěděli, kam skočit. Na 5:3 zvyšoval nedlouho nato „zlatý“ Sokalofsky a zkázu pro „zelené" dokonal Wilson.

Rázem to v čase 20:59 bylo 6:3 a na Adleru bylo vidět, že ho navyšující ztráta vykolejila. To dokumentoval i poslední zásah. Obrana zaspala a nechala dva osamocené Rytíře před Pajunenem a Dziadyk věděl, jak zkompletovat hattrick. Namísto přihrávky volil efektivní střelu přes hlavu. Adler se již v poslední pětiminutovce na nic nezmohl, a tak i po závěrečném hvizdu svítil na světelné tribuně stav 7:3 pro britský celek.  

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024