(40) Blue QF3: Jagged Mountain – Bundeswehr Lacrosse 4:10

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (40) Blue QF3: Jagged Mountain – Bundeswehr Lacrosse 4:10

27.4.2018

Jestliže předchozí dnešní zápasy nebyly na góly příliš bohaté, rozhodně to neplatilo u utkání mezi německým Bundeswehr Lacrosse a americkým týmem Jagged Mountain. Němci si už v první části vytvořili dostatečný brankový náskok, který udrželi až do závěrečných minut. Mohli tak slavit poklidné vítězství 10:4.


Výsledek/statistiky

Vstup do utkání měl německý tým Bundeswehr Lacrosse vskutku impozantní. V první desetiminutovce nadělili svému soupeři – americkým Jagged Mountain čtyři branky, díky kterým se dostali do pohodlného vedení. Jako první se prosadil Broz, který se dostal do rychlého úniku, na jehož konci si pohrál s americkým brankářem Lyonsem a s přehledem zavěsil.

O necelou minutu a půl později zvedali němečtí hráči podruhé ruce nad své hlavy. Brandenburger obalamutil dva své strážce a Lyonse překonal nádhernou střelou nad pravé rameno. Němci diktovali tempo hry a za záda amerického brankáře sypali jeden míček za druhým. Z uctivé vzdálenosti zaskočil Lyonse Sandlein, na nějž navázal střelou nad pravé rameno Brandenburger.

Tentýž hráč v 11. minutě předvedl rychlý kontr a opět mířil do horní poloviny branky, na což nemohl Lyons reagovat. Až v tuto chvíli přišli ke slovu také Jagged Mountain. Gray ideálně zpoza branky našel Bouchera, který ještě vykřesal malou jiskřičku naděje pro svůj tým.

Němečtí hráči se ve druhé půli soustředili na pozornou obranu, Američané tak byli nuceni útočit do plných. Trvalo téměř tři minuty, než se jim obranný val podařilo překonat po kličkované Weisze. Odpověď Brandenburgera ale byla více než rychlá. Kanonýr Bundeswehr Lacrosse si tak připsal již čtvrtou branku v tomto střetnutí. Tato branka naprosto otupila snahu amerického týmu. Bundeswehr Lacrosse následně přidal ještě dvě branky. Nejprve se nad pravé rameno amerického brankáře trefil Wolter. Poté načapal Lyonse Broz, jehož střela z úhlu si našla cestu do branky.

Následně kosmeticky snížil američan Gray, který ke dvěma asistencím zapsal také branku. Pět minut před koncem potrestal obrovskou chybu při bránění Gustav Weber a americkému týmu hrozilo, že podruhé v řadě dostane více než deset branek. Ve 28. minutě se za německou brankou uvolnil Plume, který překvapil všechny přítomné včetně brankáře Goebbelse, brankové hody tak pokračovaly. Desátý míček za zády brankáře Lyonse přesto skončil. Jedenadvacet vteřin před koncem se přesně pod břevno trefil svoji pátou brankou v zápase Brandenburger, čímž završil své galapředstavení a také výhru německého týmu 10:4. O lepší umístění si to německý tým rozdá dnes vpodvečer s vítězem utkání Istanbul Sultans – Glasgow Clydesiders.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024