(42) Blue QF4: Istanbul Sultans – Glasgow Clydesiders 2:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (42) Blue QF4: Istanbul Sultans – Glasgow Clydesiders 2:6

27.4.2018

Glasgow Clydesiders si poradili s nevyzpytatelnými Sultány. Skotský celek porazil Istanbul 6:2 a v turnaji si ještě může zahrát o celkové deváté místo.


Výsledek/statistiky

O osudu utkání hodně napověděl hned úvod zápasu, který jednoznačně lépe zvládli Clydesiders. Po dvou minutách si to od levého mantinelu Foster namířil do středu, a přestože byl tvrdě atakován hned trojicí protihráčů, stačil ještě jednou rukou zamířit za záda gólmana Pattersona. Na konci čtvrté minuty Vellner našel z prostředku hřiště na pravé straně volného Daousta, ten šikovně schoval střelu za dotírajícího obránce a míček zapadl přesně ke vzdálenější tyči turecké brány.

Pak o sobě dali poprvé vědět také Sultáni, i přes delší tlak před brankou soupeře se však do vyložených gólových příležitostí příliš nedostávali. Nebezpečnější byli ale i nadále Clydesiders. Sultány od větší ztráty dvakrát v krátkém sledu zachránil skvěle chytající brankář Patterson. Jenže na konci osmé minuty už nestačil ani on na tvrdou střelu českého útočníka ve skotských službách Gheorgheo.   

První gólový zápis tureckého týmu zařídil až pět minut před přestávkou MacFarlane. Ten proběhl nikým neobtěžovaný téměř přes celou hrací plochu a těsně před kontaktem s posledním obráncem střelou o zem snížil. Jenže poslední slovo první periody měli opět Clydesiders, když se podruhé v utkání trefil Daoust. Glasgow tak šel do přestávky s tříbrankovým vedením 4:1.    

Po změně stran působil Istanbul aktivněji a snažil se s vývojem utkání ještě něco udělat. Narážel však na pozorného skotského gólmana Mallougha. Naopak na druhé straně předvedli pohlednou kombinační akci Foster s Oltersem. První jmenovaný naznačil střelu, místo ní však zvolil ještě přihrávku na lépe postaveného Olterse a ten sám před brankou nezaváhal.

Už na rozdíl pěti gólů v jednadvacáté minutě zvýšil Dewar. Ten obešel dva obránce a ve skrumáži těl neviditelnou ranou nachytal gólmana Gragolu, jenž o přestávce mezi třemi tyčemi nahradil Pattersona. Šest minut před koncem skotská obrana zapomněla na Wheatona, ten si rychlým náběhem řekl o přihrávku MacDonaldovi, sám před brankou zkušeně zavěsil a upravil na 2:6.

Ještě více se Sultáni mohli přiblížit na dostřel při následující přesilovce. Gólmana Mallougha sice zasypali velkou spoustou střel, snížit se jim však nepodařilo. Žádné závěrečné drama se tedy nekonalo a Clydesiders už si v poklidu pohlídali vítězství.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024