(50) QF4: Nova Scotia Privateers – Riggers 6:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (50) QF4: Nova Scotia Privateers – Riggers 6:5

27.4.2018

Velké drama. Deset minut před koncem drželi kanadští Privateers vcelku pohodlný tříbrankový náskok v dalším čtvrtfinále proti irským Riggers. Závěr ale patřil Irům, kteří mocně dotahovali. Při závěrečném tlaku doslova viselo vyrovnání ve vzduchu, leč se to hráčům Riggers nepodařilo a v semifinále tak v Radotíně stane kanadský tým.


Výsledek/statistiky

Ve druhém čtvrtfinále se čekalo na branku jen pětapadesát vteřin. Výtečný střelec irských Riggers Burke napřáhl z velké dálky a poslal svůj tým do vedení. I nadále pokračoval vyrovnaný souboj, ve kterém šance střídala šanci, avšak přívlastek gólová by si zasloužila jen málokterá. Přesto ve 3. minutě se na levé straně uvolnil Nussey, naběhl s míčkem do středu hřiště a poslal ho mimo dosah irského brankáře.

Následně oba týmy nevyužily několik nabídnutých přesilovek, i když si v nich určité šance vypracovaly. Udeřilo tak až ve 12. minutě, kdy se razantním pokusem k tyči prosadil Dunbar. Těsným vedením kanadských Privateers také skončila první patnáctiminutovka.

Ta druhá začala přesně tak, jako ta první, tedy brankou v síti týmu ze země javorového listu. Farrell našel Peterssona, jenž trefil skulinku v postoji irského brankáře. Vedení vrátil zpět na stranu Privateers MacDonald, který v přečíslení zhodnotil pas MacNeila. Neuplynula ještě ani minuta, kdy irští hráči nechali před vlastním gólmanem hned tři hráče Privateers a konkrétně Dunbar si připsal druhý gól v tomto zápase.

Dalo by se říci, že tohle byl rozhodující krok kanadského týmu za vítězstvím. Tím spíše, když Goodwin našel Parkera, jenž přidal pátou branku a ihned poté smekl svému asistentovi pomyslný klobouček. Přesto se Irové nevzdali a bleskově Casem snížili. O další minutu později se nenápadná střela Gibsona zastavila až v síti a o náboj tohoto zápasu bylo postaráno.

Privateers zvýšili aktivitu, dvě útočné akce ale pokryl skvělý brankář irských Riggers. Důležitý krok udělali Kanaďané ve 27. minutě, kdy byli odměněni Dunbara. Dobře hrající irský tým poté vyvinul slušný tlak, avšak míček za záda brankáře Hannigana dostal až pětatřicet vteřin před koncem, kdy se střelou mezi chrániče prosadil Farrell.  I přes závar v posledních vteřinách hry před kanadským brankářem, kýžené vyrovnání pro irský tým nepřišlo. Kanaďané se tak v semifinále utkají proti domácímu radotínskému týmu.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024