(54) SF2: LC Custodes – Nova Scotia Privateers 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (54) SF2: LC Custodes – Nova Scotia Privateers 5:6

27.4.2018

Poslední zápas pátečního programu nabídl naprosto strhující podívanou! Radotínští fanoušci se však obhajoby titulu nedočkají. Domácí Custodes v nervydrásajícím semifinále plném zvratů prohráli s Privateers 5:6. Hvězdou utkání byl jednoznačně kanadský gólman Mitch Hannigen, jenž předváděl neuvěřitelné zákroky.


Výsledek/statistiky

Privateers hned v úvodu zápasu zmrazili zaplněné radotínské ochozy. Do Custodes se pustili s velkým gustem a už po necelých dvou minutách vedli dvoubrankovým rozdílem. Nejprve Parker našel na středu hřiště MacDonalda a ten střelou mezi dvěma obránci otevřel skóre zápasu. Poté se Nussey prodral po pravé straně přes obránce až před branku a pohotově ranou o zem překonal gólmana Mareše podruhé.

Domácí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. V polovině čtvrté minuty Poupě skvěle načasoval přihrávku na naběhnutého Loskota a ten z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Hannigana. Custodes pak soupeře přimáčkli před jeho branku, vypracovali si přesilovku i množství šancí, ale ty dokázal pokaždé zastavit Hannigan.

Naopak Privateers svou následnou tříminutovou početní výhodu proměnit dokázali. A to hned dvakrát! Z podobné pozice na levé straně brankoviště se po nacvičené kombinaci dvakrát trefil Quinn, který tak kanadskému týmu zajistil odchod do první přestávky s vedením 4:1.  

V úvodu druhé třetiny měl velkou šanci Procházka a po faulu na něj šli Custodes do přesilovky. Zprvu se paradoxně museli bránit, ale pak šli ve třech sami na brankáře, ani z toho ovšem gól nepadl. A Hannigan předváděl neuvěřitelné zákroky i dál. Radotínští si vypracovali velké množství šancí, na kanadského gólmana ale ne a ne vyzrát.

To se povedlo až při další početní výhodě velezkušenému domácímu útočníkovi. Poupě dostal míček na pravou stranu, postupoval před bránu a střelou o zem propálil Hannigana mezi betony. Custodes získávali čím dál více územní převahu a v jednadvacáté minutě se do stejného místa trefil i Pešek, který předvedl nádhernou a pro gólmana překvapivou zadovku.

Hned v úvodu třetí třetiny prokázal svůj obrovský přínos pro tým znovu Pešek, který v další nařízené přesilovce převzal míček a nekompromisní ranou srovnal skóre na 4:4. Osm minut před koncem unikl Barák po pravé straně, našel před brankou Jaseka, na kterého kanadská obrana úplně zapomněla, a ten dokonal obrat!

Strhující závěr semifinálového klání ovšem pokračoval. Necelých pět minut před koncem našel Fawson před brankovištěm Dunbara a ten střelou o zem opět srovnal skóre. Nova Scotia si pak vypracovala dlouhotrvající tlak, radotínská obrana v čele s gólmanem Marešem sice dlouho odolávala, ale nakonec přeci jen inkasovala. To když McShane prošel po levé straně a pořádnou pumelicí k bližší tyči dvě minuty před závěrečnou sirénou znovu poslal do vedení Privateers.

V závěrečných vteřinách nervydrásajícího zápasu šli domácí do hry bez brankáře. V početní výhodě si vypracovali jednu velkou šanci, Hannigan však prožíval velký večer a další míček už za svá záda nepustil. Úřadující šampioni tedy triumf neobhájí, Custodes padli s Privateers 5:6.    

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024