(56) Blue LSF2: Jagged Montain – Istanbul Sultans 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (56) Blue LSF2: Jagged Montain – Istanbul Sultans 3:5

28.4.2018

Zápas dvou rozdílných period. Tak by se dal charakterizovat souboj mezi istanbulskými Sultány a americkým týmem Jagged Mountain. Zatímco první půli opanovali turečtí hráči, kteří si vypracovali, jak se později ukázalo, rozhodující náskok. Druhá perioda se nesla ve znamení dotahování amerického týmu, který ale často narážel na skvělého Fragolu v istanbulské brance. Turci nakonec toto utkání zvládli poměrem 5:3 a zahrají si o konečné 13. místo.


Výsledek/statistiky

První polovinu utkání ovládli o poznání lépe hrající istanbulští hráči. Ti se již ve 2. minutě ujali vedení. Aumiller se uvolnil na levé straně a procedil míček výstroji brankáře Lyonse. Turci i nadále diktovali tempo hry. Po obrovském námazu jednoho z istanbulských hráčů, který rozehrávkou vybídl před vlastní brankou ke skórování hráče soupeře – DePalmu se tak začínalo prakticky od začátku.

Turky ale tato laciná branka příliš nezaskočila a druhá část úvodní periody byla jasně v jejich režii. Nejdříve MacDonald skóroval po své sólové akci. Na jeho branku navázal o chvilku později také Santo Domingo, jenž zaskočil Lyonse pokusem z pravé strany. Na 4:1 zvyšoval prakticky ze stejného místa MacFarlane. Poločasový účet uzavřel Archie, který využil přesilovou hru velice razantním pokusem švihem, na nějž nedokázal Lyons vůbec reagovat.

Ve  druhé části hry Turci malinko polevili a také hráči Jagged Mountain se začali dostávat do slibných příležitostí. Jednu z nich proměnil Simpson, který se uvolnil ve středu hřiště a snížil na tříbrankový rozdíl. Poté několikrát přesně zasáhl brankář Sultánu Fragola. Nestačil až na střelu DePalmy tři a čtvrt minuty před koncem, který se postaral o náboj v závěru utkání. Byli to ale turečtí hráči, kteří si vykoledovali zbytečný faul amerického týmu, čímž byl otupen potencionální tlak. Naopak rozhodnout mohl Lovestead, jehož pokus vyrazil Lyons na tyčku.

Menší komplikací se zdál trest Sultánů v poslední minutě utkání. Jagged Mountain se usadili před Fragolou, který ale chytal velký zápas a hlavně díky jeho výbornému výkonu si istanbulští hráči zahrají o 15. místo. Na Jagged Mountain čeká v souboji o 17. místo pražské Jižní Mě

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024