(57) LSF1: Turku Titans – Bats Bratislava 6:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (57) LSF1: Turku Titans – Bats Bratislava 6:1

28.4.2018

Turku si zahraje o páté místo. Titáni s přehledem zvládli souboj s bratislavskými Bats, které porazili vysoko 6:1. Velkou zásluhu na vítězství nesl především Robert Raittila, který byl u pěti gólů ze šesti a připsal si pět bodů za dvě trefy a tři asistence. O celkovou pátou příčku si to finský tým rozdá s lepším z dvojice Riggers, Green Gaels.


Výsledek/statistiky

Vedení v zápase se ujali Bats. Už po minutě a půl hry dostal na levé straně brankoviště míček Zifčák, byl sice zády k brance, ale rychle se obtočil kolem dotírajícího obránce a propálil brankáře Uusitala. O minutu později mohlo být vyrovnáno. Titáni využili bratislavské ztráty na své polovině a ve dvou uháněli sami na gólmana. Kuhn však skvělým zákrokem udržel čisté konto. 

Srovnat skóre se Finům podařilo až na začátku páté minuty. To Teperi ze středu hřiště nahrál na levou stranu Raittilovi a ten tvrdou křižnou ranou poprvé v zápase překonal Kuhna. Titáni si pak vypracovali místy až drtivý tlak, který vyústil v první přesilovou hru.A tu hned dokázali proměnit díky tvrdé ráně tradičního finského šutéra Aaltonena. Půlminuty před pauzou se navíc podruhé v utkání trefil Raittila. Tentokrát šikovně schoval střelu mezi dvojici obránců, míček zapadl přesně k pravé tyči a znamenal přestávkové vedení Turku 3:1.

Titans v druhé periodě už nikam příliš nepospíchali, kontrolovali vedení a trpělivě čekali na okénka v defenzivě Bats. Když už taková okénka přišla, držel dlouho Bratislavu výborný gólman Kuhn. V jednadvacáté minutě už ale nestačil na parádní dalekonosnou střelu Aaltonena, která mu prošla pod levou rukou. O dvě minutu později už to navíc bylo o čtyři góly, když přesilovou hru proměnil Kallonen.

 Defenziva Bats nestíhala a nedokázala přerušovat dlouhotrvající kombinace finského týmu. Slovenští obránci si tak museli pomáhat fauly a pět minut před koncem čelili hned dvojnásobnému minutovému oslabení. To sice Titáni využít nedokázali, vrásky z toho však mít nemuseli. Vysoké vítězství si v klidu pohlídali a minutu před koncem pečetil konečný stav na 6:1 Koskinen.   

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024