(6) Silver A: Chocolax – Non-Olympic Athletes from Everywhere 3:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (6) Silver A: Chocolax – Non-Olympic Athletes from Everywhere 3:8

25.4.2018

Druhé představení mezinárodního výběru Non-Olympic Athletes from Everywhere na turnaji bylo úspěšné. I přes špatný úvod nedal švýcarskému Chocolax šanci na dobrý výsledek. Výhra 8:3 je vševypovídající.


Výsledky/statistiky. 

„Neolympijští sportovci odevšad“ si v šestém utkání programu vyšlápli na tradičního účastníka ze Švýcarska Chocolax. A to přestože prohrávali už ve dvanácté sekundě. O bleskurychlý úder se postaral Lukas Heri, který si vyměnil balonek s Zweifelem. Ale byl to jeden z mála světlých okamžiků švýcarského výběru.

Mezinárodní výběr zabral. Musel. Po dopolední porážce s Malešicemi by jeho výchozí pozice pro další část turnaje nebyla vůbec dobrá, kdyby znovu neuspěl. Na vyrovnání nečekal dlouho. Skóre srovnal po nápaditém zakončení z bezprostřední blízkosti Shuya. Ten si s brankářem Meierem pohrál, až ho přelstil horem. Druhý zásah byl ukázkou týmové spolupráce bez balonku na lakrosce. Spoluhráči udělali McKeemu dosatečný prostor a on si s nabídnutou příležitostí poradil na jedničku. Nikým neatakován překlopil vedení na stranu  mezinárodního výběru.

Jízda Non-Olympic Athletes from Everywhere pokračovala. Na 3:1 zvýšil v šesté minutě Justin Wismer, jehož zásah si brankář Meier hodně vyčítal. Prošel mu mezi nohy jen těsně za brankovou čáru, kde ho sice zachytil, nicméně bylo už pozdě. Jiskřičku naděje hráči Chocolax vykřesali o dvě minuty později. Zleva mířil přesně Patrick Brunner. Švýcaři mohli živit naděje jen chvíli. Vyloučení autora první branky Harriho potrestal po dobře zahrané souhře Skolnick a na něho dvakrát do pauzy v rychlém sledu navázal McKee.

Z druhého poločasu stála za zmínku zejména lahůdka Tommyho McKee, jež znamenala vedení výběru 8:2. Šikovný útočník, který laxnost obrany Chocolax ztrestal čtyřmi góly, tentokrát Meiera přelstil zakončením za zády, za což sklidil velký aplaus. V závěru se švýcarský výběr zmohl pouze na kosmetickou úpravu skóre.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024