(61) o 15. místo/15th Place Game: SK Lacrosse Jižní Město – Jagged Mountain 8:7 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (61) o 15. místo/15th Place Game: SK Lacrosse Jižní Město – Jagged Mountain 8:7 SN

28.4.2018

Malešice v letošním turnaji berou patnácté místo. Pražský celek ve svém posledním vystoupení svedl velmi dramatický souboj s Jagged Mountain, ale amerického nováčka nakonec udolal 8:7 po samostatných nájezdech


Výsledek/statistiky

Svůj poslední zápas na turnaji začaly oba týmy velmi aktivně, úvodní šance však gólmani na obou stranách přežili bez úhony. Skóre otevřel až ve třetí minutě Simpson, jenž po přihrávce Stolla poslal do vedení Jagged Mountain. Američané se však neradovali dlouho, v polovině páté minuty srovnal po Došlého pasu Lavellée.    

Pražané poté soupeři odskočili díky svému tradičnímu střelci Došlému, který během tří minut nasázel čistý hattrick. Za zmínku stojí především jeho druhý a třetí, zkušený ofenzivní hráč Jižního Města totiž vytasil dvě nádherné individuální akce. Nejprve podél pravého mantinelu zaběhl za bránu, gólman se přesouval k druhé tyči, ale Došlý se odrazil k mohutnému skoku a zmatenému Lyosnovi zasunul míček za záda. Chvíli poté si to za bránu namířil podruhé, tentokrát z levé strany a efektní i efektivní skočkou zamířil ke vzdálenější tyči.   

Došlý měl obrovskou chuť a záhy se hnal za dalším gólem, jeho zakončení ale faulem zhatil obránce a rozhodčí nařídili samostatný nájezd. K němu se postavil tradiční exekutor Jáchym Plecháček, rozvážným krokem se vydal k americké brance a krátkým rychlým nápřahem k pravé tyči nedal brankáři šanci. Necelou minutu před pauzou si počkal na míček odražený od zadního mantinelu DePalma a střelou z úhlu alespoň snížil na poločasových 2:5.

Ačkoliv tomu po první části nic moc nenasvědčovalo, v druhé periodě to bylo ještě velké drama. Během tří minut od změny stran Jagged Mountain dokázali snížit na rozdíl jediného gólu zásluhou Graye a Stolla. Když si navíc v šesté minutě trojice amerických ofenzivních hráčů doslova pohrála s českou obranou a zakončoval Gray, bylo vyrovnáno.

Američané byli v tu dobu logicky psychicky nahoře a hnali se za obratem. To se jim podařilo na začátku 24. minuty, kdy se potřetí v utkání trefil Gray. Obrovský důraz před brankou soupeře poté však prokázal Novák, který před americkým brankovištěm bojoval hned s trojicí obránců o odražený míček a na třetí pokus ho poslal do odkryté sítě.

Necelé dvě minuty před koncem znovu přiklonil vedení znovu na stranu Jagged Montain Stoll, který mohutně napřáhl od čáry a jeho dalekonosný pokus proplul brankáři mezi betony. Jenže drama pokračovalo dál. Hned třináct vteřin po něm totiž využil chaosu za americkou brankou Jáchym Plecháček, který zpoza branky akrobatickým skokem srovnal na 7:7.

V úplném závěru měl obrovskou šanci rozhodnout Došlý. Po tlaku Jagged Mountain dostal přesnou přihrávku přes celé hřiště a úplně sám postupoval na brankáře. Ten však jeho zakončení vykopl mimo tři tyče a zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Pražané, rozhodující trefu si připsal Jáchym Plecháček.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024