(7) Gold C: Turku Titans – Bundeswehr Lacrosse 9:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2018 / (7) Gold C: Turku Titans – Bundeswehr Lacrosse 9:8

25.4.2018

V utkání mezi finskými Turku Titans a německým Bundeswehr Lacrosse se čekalo na úvodní branku pouze šestadvacet vteřin. I když se německým hráčům podařilo brzy z početní výhody snížit, Finové se pustili do velkého trháku, když postupně zvyšovali až na 5:1. Poté ale hráči ze Země tisíců jezer možná poněkud polevili a Bundeswehr dokázal dokonale umazat brankovou ztrátu a dokonce překlopit stav na svoji stranu. Zápas se ale nesl ve znamení velkých obratů. Finové, kteří ještě dvě minuty před koncem prohrávali o dvě branky, měli vynikající finiš, kdy třemi góly převážili stav na svoji stranu a oslavili tak vítězství.


Výsledek/stastistiky

Favorita z Finska brzy poslal do vedení Raittila. Hráči z Turku se z náskoku ale radovali pouze něco málo přes minuty, kdy Wirénův faul potrestal Broz. Poté se ale otěží první půle chopili Finové. Nejprve nádherný únik završil parádní střelou Aho. Poté se Jokela probil po pravé straně až před Břízu a následně mu též zakončil nad rameno. Když Raittila svým druhým gólem pořádně nachytal německého brankáře, s Bundswehrem začínalo být velmi zle.

Tím spíše, když se mezi šťastné střelce zapsal také Kallonen, který využil přesnou nabídku Aaltonena. Němci však jetšě do poločasové přestávky využili i další početní výhodu. Brandenburger se zapříčinil o to, že druhý poločas sliboval zajímavou podívanou.

Místo snížení na rozdíl dvou branek, ale vyrobili němečtí hráči velkou chybu, kterou potrestal proměněným sólem Wirén. O tom, že se hráči Bundswehru nevzdali, svědčí dvě proměněná sóla během šestatřiceti vteřin. Další šance německého týmu pochytal každoročně spolehlivý brankář Uusitalo. Na Brozovo zakončení už ale nestačil a rozdíl byl rázem pouze jednobrankový. Následně se mezi Uusitalovy chrániče trefil také Weber a veliký obrat byl na spadnutí.

Tlak německých hráčů trochu přibrzdilo oslabení, které ale hráči z Finska nedokázali využít, ba co víc, nedostali se ani do kloudného zakončení. To Němci v početní výhodě trestali. Brandenburger ještě své sólo nevyužil, avšak Wolter byl tam, kde měl být a Finům zbývaly tři minuty na to, aby odvrátili blamáž. Bundeswehr hrál ale ve velké pohodě a agilní Brandenburger přidal osmou branku. Následně ale Raittila docílil hattrick a zadělal na velké drama v závěrečných sekundách.

Zápas se přítomným divákům musel líbit, tím spíš, když šestašedesát sekund před koncem Jokela vyrovnal a navíc za dalších dvaadvacet vteřin Raittila opět překlopil stav na finskou stranu. Finové, i když po většinu zápasu notně hazardovali dokázali udržet hubený náskok  až do závěrečné sirény.

 

Sekce: 2018   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024