(1) Silver C: SK Lacrosse Jižní Město – Helan Går Lacrosse 7:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (1) Silver C: SK Lacrosse Jižní Město – Helan Går Lacrosse 7:2

24.4.2019

Poměrně poklidný zápas se hrál v úvodu letošního Memoriálu Aleše Hřebeského. Pražské Jižní Město si v něm poradilo se švédským Helan Garem v poměru 7:2. Pražané téměř po celou dobu tohoto utkání vedli. Za hosty se dokázali prosadit pouze dva Irokézové v jejich barvách – Powless a Shenandoah.


Výsledek/statistiky

Hráči Jižního Města začali utkání pořádně zhurta. Již po půl minutě využil Fišerovu přihrávku Lavalée. Pražané si udržovali převahu, kterou zúročili po pěti minutách brankou Fišera, který si tak k asistenci připsal také svůj první zásah na tomto Memoriálu. Švédský Helan Gar však vrátil do hry Powless. Domácí mohli do poločasu ještě zvýšit, když se před Čelikovským otevřel volný prostor, jeho možný únik ale zhatil klakson, který ohlásil tříminutovou přestávku.

Brzy po ní našel zkušený Došlý parádní přihrávkou Petráka a Jihoměští se radovali potřetí. Dvoubrankový náskok jim ale příliš dlouho nevydržel. Z poměrně velké dálky se trefil mezi Bartuškovy nohy Irokéz Shenandoah. O minutu později si Došlý připsal již třetí přesnou asistenci, tentokrát byl jejím adresátem, stejně Lavalée, který naopak podruhé v utkání skóroval. Nutno dodat, že hráči švédského týmu dali tomuto střelci příliš mnoho prostoru a brankář Kinney pouze smutně rozhodil rukama.

Ve 24. minutě slavil úspěch těsně po oddechovém času domácího týmu důraz Řezníčka, čímž hráč Jižního Města vytvořil prakticky rozhodující náskok. Švédové se snažili s výsledkem ještě něco udělat, jejich snaha ale končila na pozorné obraně týmu v tradičních červenobílých dresech. Agilní byl zejména druhý z Irokézů Powless, ani jemu se ale nepodařilo pozorného Bartušku překonat.

Naopak na druhé straně se před brankovištěm dostal k míčku Fišer a zapsal již svůj třetí bod v tomto utkání. V poslední minutě ještě proměnil nařízené trestné střílení Došlý, čímž podtrhl destrukci severského týmu.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024