(10) Gold A: Tel Aviv Lacrosse – Glasgow Clydesiders 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (10) Gold A: Tel Aviv Lacrosse – Glasgow Clydesiders 5:4

24.4.2019

O tom, že loňské vítězství na radotínském Memoriálu nebylo náhodné se snaží hráči Tel Aviv Lacrosse přesvědčit také v letošním ročníku. Na úvod je čekal nevyzpytatelný skotský tým Glasgow Clydesiders. Právě Skotové svého soka v úvodu zaskočili, vedli 2:0 a obhájce prvenství musel dotahovat. To se jim sice povedlo, avšakhouževnatí Skotové nedávali svoji kůži lacino. Rozhodovalo se až v poslední minutě. Lazar našel mezírku mezi Malloughovými chrániči a přisoudil izraelskému týmu všechny tři body.


Výsledek/statistiky

Loňský vítěz Memoriálu Aleše Hřebeského vstoupil do letošního ročníku s velkou grácií. Uplynulo sotva deset sekund, kdy útok izraelského týmu lapil brankář Clydesiders Mallough. Hra se následně přelila na druhou stranu. Moffat našel před brankou Seguina, který rozpoutal radost na střídačce skotského týmu. Skotové následně zaskočili renomovanějšího soka podruhé. Foster se podíval, kde stojí brankář Sika a neomylně zavěsil nad rameno.

Mrzet tak mohla izraelské hráče akce, kdy uháněli sami na bránu, avšak Mallough zakročil svými chrániči. Přesto se loňským vítězům podařilo relativně brzy snížit. Fishman zaskočil skotského brankáře střelou, která před strážcem klece asi poskočila a míček skončil v síti. Přesně o minutu později se Lazar natlačil před Mallougha a naprosto přesným zakončením nad rameno vyrovnal.

Hráči Tel Avivu byli na koni, což dokázal zúročit velice brzy Bock, který se zmocnil míčku téměř ihned po vhazování a dopravil ho do míst, kde ho on i jeho spoluhráči v červeném viděli moc rádi. Poté se ale nechali Telavivští vyloučit a Toporowski po oku lahodící kombinaci trestal.  Smírný výsledkem 3:3 také skončila první část.

Vstup do té druhé měli určitě povedenější hráči Tel Avivu. Deckelbaum se uvolnil před brankovištěm a Mallough se pouze smutně otočil za míčkem. Skotové ale mají ve svém středu výborného střelce Stephena Toporowského, který své schopnosti každoročně na Memoriálu Aleše Hřebeského prokazuje.

Svým druhým gólem v dnešním zápase, navíc z těžké, akrobatické pozice, smazal hráč Clydesiders těsný náskok renomovanějšího soupeře. Začínalo se tedy prakticky od znovu s útoky nahoru-dolů. Necelých pět minut před koncem dostali Skotové výhodu přesilové hry. Usadili se před českým brankářem Sikou, který ale své spoluhráče několikrát podržel.

Dojem, že Clydesiders byli o krapet lepším týmem rozhodně nebyl lichý. Díky své aktivitě si tak vykoledovali další faul na Harperovi. Branka visela ve vzduchu, nicméně izraelský tým zachránila branková konstrukce. Při následném protiútoku nebyli hráči v červeném úspěšní. Proměnit poté nedokázali svěřenci telavivského trenéra McArthura ani početní výhodu, která trvala až do závěrečné minuty.

Smutnit ale nemuseli. Po rychlé kombinaci totiž Lazar našel skulinku mezi Malloughovými betony a poslal svůj tým vstříc vítězství, které nebylo snadné. Stálo spoustu sil, kapek potu i nutné dávky obětavosti.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024