(15) Gold B: Alberta Warriors – Megamen 4:5 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (15) Gold B: Alberta Warriors – Megamen 4:5 SN

24.4.2019

Napínavý souboj, do poslední akce, do posledních vteřin. Kanadsko-americké střetnutí mezi Albertou a bostonskými Megameny bylo jako na houpačce. Nakonec skončilo smírným stavem 4:4, když Alberta vyrovnávala čtyřiašedesát vteřin před závěrečnou sirénou. V následných samostatných nájezdech byli úspěšnější Američané, kteří díky Benderovi zapsali dva body.


Výsledek/statistiky

Do kanadsko-amerického duelu vstoupili lépe hráči, kteří ctí vlajku s javorovým listem. Ve 3. minutě totiž z velké dálky napřáhl Bourret a potvrdil, že má velice šikovné ruce. Jenkins tak velice brzy na tomto Memoriálu kapituloval. Jak se ale později ukázalo, byl to jediný míček, který skončil v první půli za jeho zády.

Bostonský Megamen totiž odpověděl opravdu záhy. Po nenápadné akci našel Cerino Wheatona a ten cílil chirurgicky přesně pod břevno. Alberta byla v tomto utkání mírným favoritem, vždyť v minulých dvou ročnících se umístila mezi první čtyřkou. A i v první části tohoto klání byla o krapet aktivnějším týmem.

Branky ale stříleli Bostonští. Po ukázkovém vyšachování obrany nabil Murphy Cerinovi a ten pokořil McMillana nad pravé rameno. Následně mohl uhánět kupředu hráč Alberty Sherbanuk, své šance se ale patrně zalekl. Nakonec přesto vystřelil, leč jen do Jenkinsových betonů.

Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Halldorsonův faul totiž potrestal Bender, který vymetl horní růžek a stanovil tak poločasový výsledek na 3:1 pro bostonské Megameny.

Ve druhé půli se čekalo na branku něco přes tři minuty. Megameni nedodrželi systém před svým brankovištěm, chybovali a nabídli příležitost Wheatonovi, který ji podruhé v dnešním zápase nepohrdl.

Albertě narostla křídla a s přibývajícími minutami stupňovala svůj tlak. Ten vyvrcholil akcí ze 23. minuty, po které střílel Huleš a Jenkins kapituloval potřetí. Bostonští byli pod tlakem, na což reagovali oddechovým časem.

Vrátit vedení mohl bostonskému týmu Bender, na McMillana ale nevyzrál. Zajímavý lakros pokračoval i nadále. Jenkins si vybral možná trošku slabší chvilku po střele Cerina z 27. minuty, která skončila za jeho zády, a byli to Američané, kteří byli blíže k vítězství v tomto zápase. Brzy poté dostali hráči Alberty míček za záda Jenkinse, zakončení ale bylo z prostoru brankoviště, a tak nebyla branka uznána.

Minutu a čtyři vteřiny před koncem však Kanaďané vstřelili regulérní branku, když se před brankovištěm nejlépe zorientoval Wheaton a svým hattrickem poslal zápas vstříc samostatným nájezdům.

Jediným úspěšným exekutorem se stal hráč Megamenu Bender, který přisoudil svému týmu druhý bod.

 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024