(21) Gold A: Riggers – Glasgow Clydesiders 2:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (21) Gold A: Riggers – Glasgow Clydesiders 2:8

25.4.2019

Neočekávaně jednoznačný byl duel mezi skotskými Glasgow Clydesiders a irskými Riggers. Irové po celý zápas tahali za kratší konec pomyslného provazu a svého soupeře v podstatě ani pořádně nepotrápili. V pohodě hrající Clydesiders s přibývajícím časem navyšovali brankový stav, který se vyšplhal až na konečné skóre 8:2.


Výsledek/statistiky

Souboj dvou poražených z úvodního dne zahájili lépe skotští Clydesiders. Ti se hned ve 2. minutě ujali vedení po pěkné akci, kdy se na levé straně uvolnil Gheorghe a neomylně prostřelil Cregana.

Aktivnější Clydesiders si poté vynutili dva fauly Riggers. Na trestnou lavici ve stejném čase putovali Snider za sekání a Case za držení. Pouhých jedenáct vteřin stačilo Skotům k tomu, aby tuto početní výhodu využili. Po krásné kombinaci s Benem Fosterem zakončoval Seguin. I nadále hráči Glasgow určovali tempo hry. Pojišťující třetí gól se jim ale vstřelit nepodařilo.

Naopak na druhou stranu pláchl Coppinger a také Mallough inkasoval. Zpět dvoubrankový náskok vrátil svému týmu Toporowski, který podnikl rychlý výpad před brankoviště a zakončil přesně k tyči. Tímto stavem také skončila první část hry.

I na začátku druhé půle vládli Clydesiders. Nejprve vyšachovali soupeřovu obranu a Seguin zakončil přesně k tyči. Poté se na středu hřiště uvolnil Ben Foster a dostal míček přesně nad Creganovo rameno.

Šestou branku zaznamenal Zach Foster, jenž se jako tank probil z rohu hřiště a v pádu nedal Creganovi nejmenší šanci zasáhnout. Skotové dominovali hře, oproti tomu irští Riggers kupili chybu za chybou. Tím nabídli příležitost také Tintlovi, který uháněl sám na brankáře v modrém dresu a také on si připsal do svých statistik vstřelenou branku. Za necelou třičtvrtě minutu se skóre znovu měnilo. Tentokrát Sokalofski oslovil Bena Fostera, jenž zapsal druhý gól a celkově čtvrtý bod v tomto zápase.

Až poté se dostali ke slovu Riggers, možná i díky mírnému soupeřově polevení, jejich zakončení ale byla často velice nepřesná či zasáhl spolehlivě chytající Mallough. Ten nestačil až na Robinsonovu střelu, po které Mallough určitě neměl nejčistší svědomí.

To ale nic nemohlo změnit na výrazné výhře Clydesiders v poměru 8:2 a s přehledem získanému druhému místu.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024