(23) Silver D: Moon Bears – Hong Kong Lacrosse 4:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (23) Silver D: Moon Bears – Hong Kong Lacrosse 4:2

25.4.2019

Oba soupeři předvedli ve svém úvodním zápase proti domácím mladíkům LCC Wolves velmi povedený výkon, a tak i jejich vzájemné měření sil slibovalo zajímavou podívanou. Po většinu zápasu měli hru ve svých otěžích hráči Moon Bears, jejich soupeř – asijský Hong Kong ale neskládal zbraně a stále byl prakticky na distanc. Zajímavostí jsou dvě neuznané branky Hong Kongu, které padly těsně po siréně značící konec obou poločasů.


Výsledek/statistiky

Zápas mezi nováčky Moon Bears a Hong Kongem začal velice opatrně bez větších šancí na obou stranách. K první brance utkání nevedla ani přesilová hra po vyloučení hráče Moon Bears Toguriho. Právě jeho tým při oslabení unikl do sóla, které ale neproměnil. Hra se přelila na druhou stranu, avšak ani Asiaté nebyli úspěšní.

O krapet aktivnější byli přesto Moon Bears. Jejich další útok zastavila tyčka Chowovy branky. V 11. minutě našel Lee Toguriho, který zamířil přesně mezi nohy brankáře Hong Kongu. Týž hráč se o dvě minuty prodral před branku a hráči z Asie klopili hlavy podruhé. Do konce první půle se skóre ještě jednou měnilo, když Ko táhlou střelou zaskočil Jacobse v brance Moon Bears. Tato věta nemusela až tak být pravdou, kdyby trojice rozhodčích uznala branku Hong Kongu, která padla několik setinek sekundy po siréně.

Místo vyrovnání hráči Hong Kongu chvíli po tříminutové přestávce inkasovali. Míček vybojoval Williams, který poslal kupředu Dumonta a ten už si věděl rady. Vyrovnaný zápas ale pokračoval i nadále. Na levé straně dostal přihrávku Ling a hráči v bílém byli opět dostřel.

O dvě minuty později ale vrátil svému týmu dvoubrankové vedení Lee. Hong Kong v poslední minutě sáhnul k power play. Ke kontaktní brance nebyl vůbec daleko, leč na Jacobse nevyzrál, a to ani z nařízeného trestného střílení. Přesto nakonec míček za Jacobsovými zády skončil, jako by to ale bylo deja vu – stalo se totiž znovu těsně po siréně. První body si tak v letošním Memoriálu Aleše Hřebeského hráči Hong Kongu nepřipsali.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024