(25) Play-in 5: Istanbul Sultans – Moon Bears 3:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (25) Play-in 5: Istanbul Sultans – Moon Bears 3:6

25.4.2019

Nováček na letošním Memoriálu Moon Bears zaskočil istanbulské Sultány, které zejména díky skvělé první části porazil 6:3. Istanbulští se brankově probrali až na začátku druhé poloviny zápasu, snížili na rozdíl jedné branky. Po vlastních chybách ale pustili do rozhodujícího náskoku, který už i přes zvýšené úsilí v závěru stáhnout nedokázali a na letošní ročník Memoriálu nebudou vzpomínat úplně v dobrém.


Výsledek/statistiky

Tradiční účastník Memoriálu Aleše Hřebeského istanbulští Sultáni byli v zápase proti Moon Bears mírným favoritem. Opak byl ale pravdou. Istanbulští sice byli možná mírně nebezpečnějším týmem. Branky v první části ale stříleli jen Medvědi.

Již ve 2. minutě se uvolnil na pravé straně nejlepší hráč Moon Bears Toguri, po jehož střele se brankář Walters jen ohlédl. O chvíli později se dostali hráči Moon Bears do úniku, který ale kýženým gólem neskončil. Mrzet je to příliš nemuselo, neuplynula ještě ani minuta, kdy Wilsonova střela se mezi Waltersovými chrániči dostala do sítě.

Moon Bears byli při chuti, což dokumentovala i střela McKeeho, která nebyla příliš razantní, o to více ale byla přesná a Walters rozhodně nemohl mít čistě svědomí. I přes několik šancí se Sultánům do konce první části zkorigovat stav nepodařilo.

Co se nepovedlo istanbulským hráčům v první části, to napravili brzy v té druhé. Hned po necelých dvou minutách se na pravé straně uvolnil Leyden a mířil přesně. Na tuto branku navázal o minutu později Miles a Sultáni byli na dostřel.

O to větší rána pro ně musela být branka Leeho, jehož pokus prošel mezi Waltersovými chrániči do sítě. Ihned po vhazování se Medvědi vydali do dalšího útoku, který zakončili nadmíru přesně. MacDonald zavěsil a stanovil rozhodující náskok svého týmu.

Snížit mohl svoji premiérovou brankou na Memoriálu Agius, který uháněl zcela sám na Jacobse, toho ale nepokořil. Třetí branku Sultánů se podařilo vstřelit až čtyři minuty před koncem Millesovi, pro nějž to byl již druhý gól v tomto klání.

Moon Bears ale poté zkušenou hrou drželi svého soupeře co nejdále od brankáře Jacobse. Na druhou stranu naopak pláchl Lee, který využil nedorozumění v istanbulské obraně a přidal šestý zásah, čímž napsal definitivní tečku za tímto zápas.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024