(26) Play-in 6: Riggers – SK Lacrosse Jižní Město 7:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (26) Play-in 6: Riggers – SK Lacrosse Jižní Město 7:4

25.4.2019

Jedenáct gólů a přestřelka, která nakonec vyzněla pro Irsko. Riggers po vyrovnané podívané přetlačili Jižní Město a zvítězili 7:4.


Výsledek/statistiky

Hezký svižný lakros se spoustou šancí na obou stranách. Tak by se daly charakterizovat první minuty utkání mezi Riggers s Jižním Městem. Více gólových příležitostí měli v úvodu jednoznačně Irové, dlouho ale nemohli vyzrát na dobře chytajícího gólmana Bartušku. A když už střela prošla i přes brankáře Pražanů, zastavila ve dvou případech míček branková konstrukce.

Tyč poté zastavila také pokus Došlého na druhé straně, ale záhy po něm se opřel do míčku Lavallée, jeho pumelice už v bráně skončila a Jižní Město šlo do vedení. Hned o minutu později však po pravé straně pláchl McCullough a znovu srovnal skóre na nerozhodný stav.

Za další aktivitu bylo Jižní Město odměněno, když se dvakrát v krátkém sledu razantní střelou prosadil Fišer. Už to vypadalo, že si Češi dvougólový náskok odnesou i do přestávky, vteřinu před koncem první části však korigoval Robinson.

Minutu a půl po změně stran obrana Pražanů zapomněla na Scotta, ten z pravé strany uháněl neatakovaný na bránu a srovnal na 3:3. V šesté minutě druhé části šlo Jižní Město do přesilovky a tu hned po pár vteřinách dokázal využit Došlý. Zkušený útočník si navedl míček z pravé strany do středu a trefil přesně pravý spodní růžek irské branky. Z vedení se ovšem český tým neradoval moc dlouho. Šest minut před závěrečnou sirénou napřáhl z dálky Robinson a opět srovnal.

Fišer byl pak velmi blízko hattricku. Jeho rána orazítkovala tyč a za zády gólmana proskotačila po brankové čáře ven z irské svatyně. A jak to tak ve sportu bývá, nedáš-dostaneš. Na druhé straně zpoza branky překvapil skočkou Polkinghorne a zasunul k pravé tyči. Když se pak dvě minuty po něm prosadil i Catton, prohrávalo Jižní Město už o dva góly. Půl minutky před koncem udělal razítko na gólový účet ještě Case a uzavřel skóre na konečných 7:4 pro Riggers.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024