(27) Play-in 7: TJ Malešice – Chocolax 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (27) Play-in 7: TJ Malešice – Chocolax 5:4

25.4.2019

Malešičtí byli v zápase proti švýcarskému týmu Chocolax papírovým favoritem. Jejich výhra se ale nerodila vůbec lehce. Vždyť ještě dvanáct minut před koncem zápasu prohrávali o tři branky a jen díky povedenému závěru si připsali skalp týmu ze země helvétského kříže. Rozhodující branku přidal necelé dvě minuty před koncem lídr Podroužek, který v tomto zápase nastřílel tři góly.


Výsledek/statistiky

Švýcarský Chocolax malešické hráče určitě zaskočil. Uplynulo totiž něco málo přes dvě minuty, kdy se na pravé straně uvolnil Flückiger a zamířil přesně k bližší tyčce. Malešičtí se snažili co nejrychleji vyrovnat, proti úporné obraně švýcarského týmu se jim ale nedařilo tak, jak by si oni sami představovali.

Největší šanci si vypracoval Adamiec, který se protlačil ke střele, přesný ale nebyl. Trest přišel záhy, kdy se Plugova střela odrazila od tyče přímo k Räberovi a ten dopravil míček za Klokanova záda. Opaření malešičtí hráči následně do minuty inkasovali ještě jednou. Před brankovištěm slavil úspěch švýcarský důraz a před malešickými hráči stál velmi těžký úkol. Outsider vedl o tři branky a jeho hra nebyla vůbec špatná.

Jiskřičku naděje vykřesal devět sekund před koncem první části hry Podroužek, který se prosadil střelou švihem z levé strany. Ve druhé patnáctiminutovce tak bylo stále o co hrát.

Místo korigující branky ale malešičtí počtvrté inkasovali. Marianthal se natlačil před Klokana a v pádu jej počtvrté pokořil. Pražané se ale rozhodně nechtěli smířit s porážkou proti papírově slabšímu soupeři.

Nejprve snížil Trhlík, po němž se k bližší tyči podruhé v zápase prosadil Podroužek a malešičtí hráči byli na dostřel. Necelé čtyři minuty před koncem napřáhl ze středu hřiště Kopfstein a švýcarský brankář Staufer registroval míček až ve své síti. Malešičtí tak stáhli tříbrankový náskok soupeře a jejich psychika pochopitelně musela jít nahoru.

Možná i díky tomu se dvě minuty před koncem odhodlal ke střele přes klubko hráčů Podroužek a pražský tým poprvé v utkání vedl. V poslední minutě se nechal za sekání vyloučit švýcarský Pflug, čímž ulehčil malešickým hráčům cestu za důležitým vítězstvím.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024