(3) Silver D: LCC Wolves – Hong Kong Lacrosse 7:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (3) Silver D: LCC Wolves – Hong Kong Lacrosse 7:5

24.4.2019

Proti domácím mladíkům stála v úvodu Memoriálu Aleše Hřebeského velká neznáma. Hráči Hong Kongu však v utkání prokázali, že jim lakros není cizí. I když se jim v zápase ani jednou nepodařilo jít do vedení, svoji aktivitou se dokázali prosadit a dlouho se drželi v naději na slušný výsledek, který by mohl znamenat body. Až zpřesněnou hrou ve druhé půli domácí odskočili na rozhodující náskok, který si udrželi až do závěrečného hvizdu.


Výsledek/statistiky

Divoký první poločas nabídl zápas mezi mladými domácími hráči LCC Wolves a dalším nováčkem Hong Kong Lacrosse. Radotínští vedli již po pětačtyřiceti sekundách, kdy si Polák naběhl před branku a neomylně prostřelil Choye mezi nohy. Za pouhých sedmadvacet vteřin se ale k míčku dostal West Pratt, na jehož střelu Slavík vůbec neviděl a ta skončila přesně v horním růžku jeho branky. I nadále se hrál velmi vyrovnaný, pohledný lakros a přítomní diváci se rozhodně nenudili. Tleskat mohli Hájkovi, jehož střela z velké dálky si našla cestu mezi Choyovými chrániči do sítě.

O další minutu později se uvolnil Vošmik a mladí radotínští hráči vedli již o dvě branky. Jejich radost ale nevydržela příliš dlouho. Wong se na levé straně podíval, kde stojí Slavík a zakončil nadmíru přesně. Dvoubrankový náskok vrátil svému týmu Friedl, který se dostal k míčku před brankovištěm a vymetl přesně horní roh Choyovy brány.

Z podobné pozice přidal ale za další minutu svoji snížil na 3:4 z pohledu Hong Kongu Wong, který se trefil přesně mezi Slavíkovy nohy. V 9. minutě se odhodlal ke střele Moklamme a míček si opět mezi chrániči Slavíka našel cestu do sítě.

Domácí byli přesto o krapet aktivnějším týmem a po zásluze byli odměněni. Jasek se protáhl až před Choye a střelou nad jeho ruku rozvlnil síť.

Jestliže domácí dali bleskový gól v první části hry, Hong Kong jim v úvodu té druhé oplatil naprosto stejnou mincí. Ko slavil úspěch střelou z levé strany. Inkasovaná branka mladé radotínské hráče nezlomila. Naopak Fresl narýsoval přesnou přihrávku Vošmikovi, který mohl podruhé zvednout ruce nad hlavu.

O další minutu poté Adam Kučera poslal do sóla Šimona Kučeru a LCC Wolves potřetí v tomto zápase napsali dvoubrankový náskok. Zvýšit na tříbrankový rozdíl mohli následně v přesilové hře, sekání Lo Tin Chiua ale potrestáno nebylo.

Podobná příležitost se naskytla také týmu z Asie. Vošmik byl vyloučen za krosček. Také Hong Kong ale početní výhodu nevyužil. Výhodu jednoho muže v poli nevyužil nováček na tomto Memoriálu ani po naražení zezadu v podání Adama Kučery. Naopak i v oslabení byli domácí mladíci aktivnější, Choy si ale připsal úspěšný zákrok hrudí.

Hostům nepomohla ke zkorigování a zdramatizování stavu ani půlminutová power play. Domácí tak vstoupili do Memoriálu tou správnou nohou a dokázali porazit soupeře, který určitě bude v dalším průběhu nebezpečným soupeřem pro každého.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024