(30) Play-in 2: Turku Titans – Jagged Mountains 8:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (30) Play-in 2: Turku Titans – Jagged Mountains 8:1

25.4.2019

Jagged Mountains vyhráli oba své předešlé zápasy na 26. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského a bez ztráty kytičky ovládli svou základní skupinu. Jenže v souboji o čtvrtfinále s Turku Titans tvrdě narazili. Finský celek zvládl zápas dokonale takticky i střelecky a zvítězil 8:1.


Výsledek/statistiky

Američané se hned po úvodním facu vrhli do útoku, ale přitom zoufale zapomínali na defenzivu. Neuběhla ani minuta hry a na gólmana Jagged Mountains uháněli naprosto sami hned dva Finové. Tilkanen vzal odpovědnost na sebe, místo přihrávky přesně a tvrdě zakončil a poslal Titány do vedení. Hned ve druhé minutě využil navíc nedůslednosti americké obrany i Wiren a zvýšil už na rozdíl dvou gólů.

Zámořský celek se o to víc tlačil do zakončení, ale finský tým pozorně bránil a vyčkával na příležitosti, které se v otevřené defenzivě Jagged Mountains pravidelně objevovaly. V páté minutě tak třetí gól vstřelil Haarala a v polovině sedmé minuty využil fatální neshody amerických obránců s gólmanem Aaltonen, který uzmul skákající míček a zpoza branky pohodlně skóroval do opuštěné sítě.

Další pohroma pro Američany přišla pět minut před pauzou. Jokela na prostředku hřiště přihrál Kaisalmimu, ten postoupil o pár metrů blíže svému terči a z útočné čáry vyslal na branku nechytatelnou pumelici, která skončila pod břevnem – 5:0.      

I průběh druhého poločasu byl podobného ražení. Jagged Mountains zuřivě šlapali do útoku, Titans naopak pozorně bránili. A když byl sebemenší prostor pro zaútočení, s radostí ho využili. Po dvou minutách hry druhé periody předvedl nádhernou bojovnou akci Kaisalmi. V útočném pásmu se odvážil jít mezi tři obránce, prodral se do zakončení a prostřelil gólmana Lyonse. V jednadvacáté minutě navíc přidal svou druhou trefu v utkání i Wiren a zvýšil už na rozdíl sedmi branek.  

Až pět minut před koncem se dočkali také Američané. Molnar prolétl po levé straně kolem dvojice obránců a z úhlu střelou o zem připsal první přesný zásah Jagged Mountains. Ale na pokus o obrat už bylo pozdě. O minutu později naopak utekl obraně Haarala a stanovil konečné skóre na 8:1.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024