(39) Blue QF2: Jagged Mountains – Moon Bears 5:4 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (39) Blue QF2: Jagged Mountains – Moon Bears 5:4 SN

26.4.2019

Pořádná kanadsko-americká divočina. Moon Bears v utkání dvou zámořských celků vedli o poločase už o tři góly. Druhá část ale patřila Jagged Mountains. Zápas pak musely rozhodnout až samostatné nájezdy a v nich byli úspěšnější právě Jagged Mountains.


Výsledek/statistiky

Od začátku utkání měli o něco navrch Bears. Více drželi míček a zaměstnávali defenzivu Jagged Mountains uvnitř jejich obranného pásma. Dlouho se však nemohli prosadit. Až v desáté minutě se hnal sám na brankáře Lynch a vypálil tvrdě k přední tyči. Obránce se přiřítil až o pár desetinek sekundy později a v okamžiku, kdy Lynche srazil k zemi, už se míček třepotal v síti. Hned minutu poté navíc gólmana McDougalla překvapil Parg, který vystřelil z levé strany a míček přeskočil kolem betonu až do sítě. Když poté využil přesné přihrávky Landsmana Dumont, šli Bears do poločasového vedení 3:0.

Jagged Mountains se dočkali snížení dvě minuty po změně stran. Boucher zpoza branky vyrazil dopředu, prohnal se kolem dvojice obránců a na prostředku brankoviště měl ještě dostatek času, aby stačil propálit gólmana mezi betony. Bears se snažili bleskově odpovědět. Parg v samostatném úniku ovšem napálil jen břevno a další dvě vyložené šance skončily pouze ve výstroji brankáře.

Svou další šanci naopak dokázali proměnit hráči Jagged Mountains. Před Kulbergem stojícím na hranici útočného pásma se dokořán otevřel prostor, mohl postupovat takřka nestřežen na branku a střelou k bližší tyči snížil. Ve dvaadvacáté minutě navíc McCarthy převzal na pravé straně vysokou přihrávku od Laroacha a pohotově vyslal přízemní střelu, na kterou brankář nedokázal zareagovat. Náskok Bears z první části tak zmizel v historii.

Američané pak pět minut před koncem dokonali obrat. To se podél levého mantinelu kolem obránce protáhl Kulberg a tvrdou ranou zblízka nedal brankáři šanci. Jagged Mountains si poté vedení zkušeně hlídali a v závěrečných minutách mohli i nějaký ten gól přidat. V posledních vteřinách ale rozhodčí nařídili samostatný nájezd ve prospěch Bears. McKee při něm zachoval pevné nervy, efektivním blafákem proměnil a poslal zápas do samostatných nájezdů. V nich byli po čtvrté sérii šťastnější Jagged Mountains a slavili vítězství 5:4.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024