(49) QF3: Nova Scotia Privateers – Glasgow Clydesiders 5:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (49) QF3: Nova Scotia Privateers – Glasgow Clydesiders 5:7

26.4.2019

Třetí čtvrtfinále Memoriálu nabídlo velmi zajímavý průběh, po němž se radovali z postupu hráči Glasgow Clydesiders po výhře 7:5. Na rychlé vedení Skotů ještě dokázalo kanadské Privateers reagovat. Kanaďané dokonce vedli 3:2, ale svou nedisciplinovaností se o výhodu připravili a v nervózním závěru dominovali už hráči ze Skotska, když trestali soupeře z přesilovek.


Výsledky/statistiky

První pětiminutovka patřila Skotům, i když paradoxně mohli jako první skórovat Kanaďané. Ti se dostali ještě za bezbrankového stavu k brejku dva na nikoho. Jeden z beků Clydesiders však ukázal rychlé nohy a v poslední chvíli trefil zezadu lakrosku unikajícího soupeře. Povzbuzení výtečným zákrokem poté Skoti dvakrát udeřili, když využili svou aktivitu. Ve čtvrté minutě udeřili Arnott a Dewar.

Privateers hrozilo z ojedinělých akcí. Jednu z nich se jim povedlo využít v osmé minutě. Z pravého křídla se provlékl před brankoviště MacDonald. A i když mu beci z Glasgow příliš prostoru nenechali, dostal se až před brankáře Mallougha a skóroval. Povzbuzeni snížením se lakrosaři z Nového Skotska začali dostávat častěji na půli Glasgow a hrozili čím dál častěji, i když ani Ostrované ve svém úsilí přidat třetí branku nepolevovali. Nakonec se dočkala Nova Scotia. Ve třinácté minutě po hezké akci vyrovnal Jaimie Dunbar.

Clydesidrs tlačili. Několikrát se dostali po nápaditých příhrách do velmi nadějných pozic ke skórování, jenomže Mitch Hannigan se v bráně činil. A když nedali, tak dostali. Nejstarší sportovní zákon oprášil pár sekund před pauzou Luke Parker, ale velkou zásluhu na vedoucí m třetím zásahu měl autor předchozího zápisu Jaimie Dunbar.

Otřesené Glasgow se neoklepalo ani přes pauzu. Na 4:2 nekompromisní střelou z mezikruží zvýšil Penney. Dokonce to vypadalo, že to bude 5:2, ale rozhodčí původně uznaný gól odvolal. Střela z bezprostřední blízkostí totiž v bránou neprošla, což ukázal opakovaný záběr na tabuli. Skoty tohle vrátilo do hry. Po rychlé souhře nejdříve snížil Foster a vzápětí Seguin dostal hlavní tribunu do euforie rybičkou do brankoviště.

Frustrovaní Kanaďané se navíc nechali vyloučit na tři minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a dokonalý obrat završil z početní výhody hrdina těchto chvil - Seguin. Tady se lámal zápas. Ještě z tytéž přesilovky se totiž prosadil Toporowski. Glasgow mohlo definitivně rozhodnout z nařízeného trestného střílení, ale nedošlo k tomu. V nervózním závěru došlo k několika potyčkám, ale evropský výběr neztrácel nervy a chyby Kanaďanů nekompromisně trestal.

Přesto se ve dvojnásobném oslabení ještě jednou prosadila Nova Scotia, nicméně čas byl proti nim a na více se nezmohli. Konečný výsledek tak kopíroval skóre z předchozího zápasu, i když vývoj byl diametrálně jiný.   

 

 

 

 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024