(53) SF1: Tel Aviv Lacrosse - Megamen 7:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (53) SF1: Tel Aviv Lacrosse - Megamen 7:5

26.4.2019

Úvodní semifinálová bitva nenabídla příliš napětí. Izraelský Tel Aviv byl zpočátku na hřišti naprosto dominantní a američtí Megameni jim příliš cestu do finále nekomplikovali. V závěru se sice dvakrát dotáhli na dostřel dvou branek, ale ani závěrečná power-play nic na výsledku 7:5 pro lakrosový tým z Tel Avivu nic nezměnil.


Výsledky/statistiky

Déšť ovlivnil začátek. Anebo ne? Každopádně jako první se ujali vedení hráči Tel Avivu a nastínili dalsled událostí. Psala se druhá minuta a Luke Pilcher z hloubi poli viděl úplně volného Bryana Hoppera. Megamenům se povedlo brzy na vedení reagovat, o vyrovnání se zasloužil Wheaton, jenomže to bylo od Američanů na dlouhou dobu vše. Po zbytek utkání převzali totiž iniciativu hráči Tel Avivu.

 Nejdříve se prosadil sám Pilcher, který předtím přihrával na vedoucí branku izraelského výběru, a poté přišly chvilky Adama Fishmana s trochu ďábelským číslem 66. Přesně jako ďábel se zachoval při své čtvrté brance, kdy zpoza brány shora nekompromisně zasunul pod břevno. Skóre první třetiny stanovil na 5:1 ve dvanácté minutě Deckelbaum, který se objevil sám před chytajícím Jenkinsem a příklepem zasunul balonek za záda dnes večer nešťastného amerického brankáře.

V druhé části tým z Tel Avivu kontroloval hru. A i když se místy zdálo, že Megameni se pokusí svému soupeři zkomplikovat život, vždy jejich naděje trvaly krátce. Sice se jim povedlo snížit, ale  jejich hra obsahovala příliš nepřesností, a když se k něčemu již dostali, zasáhl proti nim Dominik Sika.  Tel Aviv se snažil potrestat chyby bostonského mužstva a jednu z nich využil Hopper. Úplně sám si mohl zamíchat s balonkem a vymíchat protivníkova brankáře. O čestný úspěch se s troškou štěstí postaral Murphy, který snižoval na 6:2.

Třetí dějství bylo jiné, Megameni vstoupili na zapršené hřiště ve velkém stylu a díky dvěma rychlým zásahům se vrátili do hry. Tel Aviv však dokázal zareagovat. Když se po delší čase dostali jeho hráči na polovinu Megamenu, tak Bryan Hopper si našel na pravé straně prostor pro střelu, a ani tentokrát Jenkins balonek nelapl. Izraelský tým to posílilo a opět převzal iniciativu. Zvláště když jim byla nabídnuta možnost přesilové hry. Tentokrát se brankář Megamen vyznamenal. Stejně úspěšný byl ale i na druhé straně Sika, když se povedlo Američanům přejít do rychlého protiútoku. Nakonec i on dvakrát kapituloval a utkání skončilo v poměru 7:5, když Megamenům v závěru nepomohla ani power-play.

 

 

 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024