(57) o 23. místo/23rd Place Game: Vienna Monarchs – GSI Grizzlies 6:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (57) o 23. místo/23rd Place Game: Vienna Monarchs – GSI Grizzlies 6:3

27.4.2019

První souboj o konečné umístění zvládli lépe Vienna Monarsch. Rakouský celek si v souboji o 23. místo poradil s nepříjemně kousajícími Grizzlies v poměru 6:3. Na norský tým tak v 26. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského zbyla poslední příčka.


Výsledek/statistiky

Grizzlies vstoupili do utkání jednoznačně aktivněji a brzy za to byli také odměněni. Po minutě hry Vu přihrál Glimsdalovi, ten šikovně schoval svou střelu za dvojici clonících obránců a propálil brankáře mezi betony. Monarchs vyrovnali aktivitu a poté v páté minutě i skóre zásluhou skvělé individuální akce Lercha. Ten si to od levého mantinelu namířil k brance, brilantně se vyhnul obránci a rychlou kličku zakončil střelou, kterou gólman z takové blízkosti neměl šanci chytat.

Pět minut před pauzou si Norové vzali vedení zpátky. Pomohla jim k tomu přesilová hry, na jejímž začátku se žádným velkým vymýšlením nezabýval Rui, napřáhl z dálky a střelou o zem nekompromisně rozvlnil síť rakouské branky. Vídeňský celek stačil ještě do poločasu znovu vyrovnat, v poslední minutě se podél levého mantinelu protáhl Lerch, podruhé v zápase na sebe upozornil krásnou individuální akcí a srovnal na 2:2.

Do druhé periody vykročili lépe Monarchs a už po dvaceti vteřinách se poprvé radovali z vedení. Lerch se tentokrát ze střelce proměnil na asistenta a našel před brankou volného Balasche, který pohotově a přesně zakončil. Dvě minuty po změně stran navíc v rohu vydoloval na dvojici norských obránců míček Andersson, neohroženě zamířil k brance a zblízka zvýšil už na 4:2.

Ve 23. minutě využili Grizzlies obrovského zaváhání rakouské defenzivy. Gólmanovi Kunertovi vypadl míček z výstroje a než si toho obránci všimli, sbalil opuštěný skákající balonek Vu, který pak pohodlně zakončil od prázdné branky. Větší drama ale Monarchs nepřipustili. V závěrečných minutách přidali do norské sítě ještě dva pojišťovací góly a zvítězili 6:3.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024