(59) o 19. místo/19th Place Game: Istanbul Sultans – Chocolax 5:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (59) o 19. místo/19th Place Game: Istanbul Sultans – Chocolax 5:2

27.4.2019

V utkání o 19. místo přehrál v radotínské Aréně Istanbul Sultans zaslouženě švýcarský Chocolax v poměru 5:2. Turecký celek měl po většinu utkání mírnou herní převahu, když jejich soupeř v klíčových momentech opakovaně selhával v koncovce, což rozhodlo.


Výsledky/statistiky

Chocolax vstoupil do zápasu aktivněji, a přestože brankář Sultánů několik nadějných střeleckých pokusů pochytal, jako první se prosadili Švýcaři. Jmenovitě to byl Lukas Heri ranou ze střední vzdálenosti. To běžela třetí minuta, od té chvíle ale převzal iniciativu Istanbul. Balonek z jejich holí létal přesněji a účelněji. Nejdříve vyrovnal Miles a po hezkém blafáku při samostatném úniku otočil skóre Kerstens.

Bílí Sultáni ještě do poločasové zvýšili na 3:1. Měli přitom velkou dávku štěstí. Aumiller vystřelil o zem jen do břevna a míč si za svá záda vrazil až padající Staufer, nešťastník ve svatyni Chocolaxu.

V druhé části to vypadalo dlouho na jednoznačnou záležitost, protože turecký výběr kontroloval hru a zásluhou Agiuse šel do tříbrankového trháku. A zase na tom měl velký podíl Staufer, který si tento gól za rámeček nedá. Střelec Sultánů totiž střílel z poměrně velké vzdálenosti a nešlo ani o ránu s velkou razancí, přičemž gólman Chocolaxu ho minul.

Švýcaři se nevzdávali. Deset minut před koncem snížili po pěkné akci z pravého křídla, když Flückiger prostřelil Walterse mezi nohama. Následovaly dvě tutovky Chocolaxu. Heri a po něm Stumpf se dostali do samostatných úniků. Oba zkoušeli mířit do tradičních slabin mezi nohy, ale Walters šel brzy na zem oba pokusy bez problémů pokryl. Klid na lakrosky Istanbulu vrátil čtyři minuty před koncem Margetson, v závěru se Chocolax ještě snažil něco s výsledkem udělat při hře bez brankáře, ale neúspěšně.    

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024