(66) o 5. místo/5th Place Game: Pioneers – Alberta Warriors 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (66) o 5. místo/5th Place Game: Pioneers – Alberta Warriors 5:4

27.4.2019

V souboji o třetí místo Pionýři přehráli v kanadském derby Albertu 5:4. Po celou dobu měli otěže zápasu pevně v rukou a diktovali od úvodních minut tempo. Warriors se dostávali k ohrožení soupeře sporadicky, ale s přibývajícím koncem měli více ze hry. V závěru se jim dokonce povedlo snížit na rozdíl jediné branky, ale na srovnání jim nezbyly síly.


Výsledky/statistiky

Start do utkání byl velmi divoký a padlo hned několik trestů, po nichž Pionýři hráli delší přesilovku. Svého soupeře zamkli v obranném pásmu a dokázali z tlaku vytěžit i góly. Zejména pak zakončení Nathana Clareho proti gólmanovi a obránci bylo znamenité a práce holí excelentní – 2:0.

Alberta již v plném počtu pak zaznamenala snížení, o nějž se postaral Bourret. Nicméně herní pohoda nadále zůstala na lakroskách Pioneers. Alberta dělala chyby a chodila následně ven. Vyloučení Halldorsona potrestal z hezké akce Sam Clare.

Pionners měli více ze hry i po krátké poločasové přestávce, přesto po jednom z ojedinělých útoků, kdy se Alberta na chvíli usadila v pásmu soupeře, došlo k brance na 2:3. To znamenalo jediné – drama až do konce. Válečníci dokonce vyrovnali, ale rozhodčí zásah neuznal. Ve dvaadvacáté minutě neuznali gól na 4:2 také Pioneers, ti alespoň dostali šanci si zahrát přesilovku. Následně skórovali dokonce dvakrát a vypadalo to zase na exhibici.

Alberta je ovšem zkušený tým a umí trestat chyby. Jednu z nich využil opět Greg Bourett. Bylo to chvíli před koncem a vykřesal tak naději na rozumný výsledek. Potom dokonce Warriors po povedené akci snížilo na rozdíl jediné branky. Závěrečné sekundy si však Pionýři pohlídali.

 

 

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024