(68) Finále/Final Game: Tel Aviv Lacrosse - Glasgow Clydesiders 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (68) Finále/Final Game: Tel Aviv Lacrosse - Glasgow Clydesiders 5:6

27.4.2019

Vítězem Memoriálu Aleše Hřebeského se pro rok 2019 stali přemožitelé domácího Radotína v semifinále Glasgow Clydesiders, kteří v napínavém vyvrcholení turnaje přetlačili izraelský Tel Aviv v poměru 6:5, a to přestože povětšinu času prohrávali. Rozhodující branku vstřelil v oslabení Nick Tintle a vedení Skoti již do konce v bouřlivé kulise nepustili.


Výsledky/statistiky

Tel Aviv začal lépe, z čehož vyplynulo i první vyloučení. V přesilové hře se sice nedostali pořádně ani ke střele, ale Deckelbaum chvíli po jejím konci už rozjásal své spoluhráče. Izraelci pokračovali v tlaku, další početní výhodu po kroščeku jednoho z Clydesiders proměnil Hopper. Glasgowu se nedařilo převzít iniciativu a jejich šance držel hlavně dobrý výkon brankáře Mallougha jr., přičemž maximálně hrozili z výjimečných brejků. Až v deváté minutě – při přesilovce po zbytečném krosčeku Silberlichta – se prosadil Dewar prudkou střelou zprava. Více nedisciplinovaní byli však členi výběru Clydesiders. Na konci první třetiny se Tel Aviv dostal dokonce k dvojnásobné početní výhodě. Tu ovšem izraelský výběr nezahrál přesvědčivě.

Glasgow přidal

Druhá část začala výrazně jinak než první. Glasgow přidalo na výkonu a ve třetí minutě také ono proměnilo přesilovou situaci, kdy si několik hráčů rychle vyměnilo mezi sebou míč, načež na konci akce byl Zach Foster. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Aktivní Luke Pilcher vzápětí vrátil do vedení Tel Aviv. Další minuty patřily právě Tel Avivu. Hodně střel, ale málokteré mířily na bránu. Nakonec se přece jen jedna ujala – ta Bryana Hoppera – 2:4. Clydesiders se ocitli tam, kde byli po špatném začátku, nerezignovali však. 

Toporowski předvedl velmi pohlednou samostatnou akci, kdy se po hlavě pustil mezi obránce, a ti jeho průnik nezachytili a ani na poslední chvíli mu ve skórování nezabránili – 4:3. Tel Aviv měl pak i smůlu, když nastřelil břevno nebo když ve vyložené šanci nedokázali skórovat.

Ve třetí třetině se rozhodlo

4:4. Skoti se vrhli za vyrovnáním se vší vervou, po úvodní rozehrávce si vzali míček a do srovnání ho Izraelcům nepůjčili. Ben Foster ukázal, že má skvělý periferní zrak a neomylně našel nabíhajícího Toporowského, který po křižné přihrávce neomylně zasunul přímo mezi nohy chytajícího Jensena. Glasgow mohl dokonce jít do vedení, ale namísto toho přišla ledová sprcha od Tel Avivu. Při oslabení utekl Molnar – 4:5.

Velké finále nabídlo skvělý závěr. V bouřlivé atmosféře se opět prosadili Skoti, když zprava umístěnou střelou využili pokračující přesilovku. Na hřišti tekly nervy a pěkně se na hrací ploše jiskřilo. To odnesl trestem za nesportovní chování a následně i osobním Luke Pilcher. Poté šel ven i hráč Clydesiders Yorke a právě tohle oslabení rozhodlo. Ale ne tak, jak by se nabízelo.

Nick Tintle se dostal k odraženému balonku ve středu hřiště a své velké sólo zakončil střelou ve výskoku k levé tyči. Tel Aviv ještě v power-play chtěl zvrátit nepříznivý stav, ale tohle byl velký den pro Glasgow a především pro jeho gólmana Mallougha juniora., který již nekapituloval. V posledních sekundách mohli Clydesiders ještě výhru potvrdit, ale za nikam se nehnali. Užili si aplaus po svém, kdy ještě hecovali fanoušky, přičemž po závěrečné siréně mohlo propuknout takové malé skotské Nagano.

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024