(9) Gold D: LC Custodes – Bundeswehr Lacrosse 6:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2019 / (9) Gold D: LC Custodes – Bundeswehr Lacrosse 6:5

24.4.2019

První zápas a hned pořádná fuška. LCC Radotín ve svém úvodním zápase na domácím turnaji rozhodně nečekala snadná práce. Custodes však v dramatickém utkání gólem Knotka půl minuty před koncem vyhráli nad Bundeswehr 6:5 a slaví první body v základní skupině.


Výsledek/statistiky

Doposud dost možná nejatraktivnější a nejdramatičtější představení 26. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského nabídl zápas mezi domácími Custodes a Bundeswehrem. Hned od začátku byli v permanenci oba gólmani a šanci na jedné straně střídala příležitost na té druhé. Radotínští spoléhali tradičně na kombinační hru, Němci těžili zpočátku především z rychlých protiútoků.

Gólový účet zápasu otevřel po třech minutách hry Výmola, když po pravé straně prošel přes obránce až za branku a střelou přes břevno poslal Radotín do vedení. Němci se vzápětí vytasili s obdobnou šancí, skákající míček po střele zpoza branky ale stačil zastavit na brankové čáře Hodaň. V sedmé minutě už se však dočkal také Bundeswehr. Domácí obrana pozapomněla na Beckmanna, ten se řítil sám na brankáře Mareše a střelou o zem srovnal skóre zápasu.

Němce gól ještě povzbudil, v následných minutách měli více ze hry a vytvořili si několik dalších nebezpečných situací. Proti další změně skóre stál však pozorný Mareš. Entuziasmus německého celku pak ještě navýšila dvouminutová přesilovka. V ní ale otočit nedokázali, a naopak ještě inkasovali. To když před brankou předvedl příkladný důraz Knotek, který vystřelil, zmocnil se i odraženého míčku a na druhý pokus poslal Custodes opět do vedení. Devatenáct vteřin před pauzou navíc Knotek překvapil rychlým zakončením zpoza branky a zvýšil na 3:1.

Po dvou minutách druhé části se do obrovské šance řítil domácí obránce Poláh. Úprk přes celé hřiště zakončil povedenou pumelicí, která však skončila jen na horní tyči německé branky. Pak ovšem Radotín zamkl soupeře před brankou, gólmana zasypal během několika desítek vteřin spoustou střel a ohromný tlak završil gólovou ranou do horního růžku Košťál.

Němci se tlačili do útoku, přitom ale v defenzivě nechávali pootevřená okénka, kterých Custodes s gustem využívali a hnali se do rychlých brejků. Několik z nich přečkal gólman bez úhony, ve 21. minutě ale po dalším protiútoku Hodaň nedal Glebeovi střelou k bližší tyči šanci.

Ve 23. minutě vykřesal naději na obrat Brandenburger, jenž využil přesné přihrávky spoluhráče a sám na levé straně snížil na 2:5. Další velkou šanci měl poté aktivně hrající Hodaň, po povedené kombinaci s Peškem ale sám před bránou mířil nepřesně. Němci si vzali oddechový čas a hned po něm znovu udeřili. Po kombinační akci tvrdě pálil z levé strany Wunderlich. A minutu a čtvrt před koncem se strhlo to pravé drama, když se po dalším německém útoku dostal k míčku Griebl, v souboji přetlačil obránce a se štěstím snížil už jen na rozdíl jediného gólu.

Do konce zápasu nezbývala ani minuta, když si obrovskou minelu vybrala defenziva domácích. Dva obránci se srazili, míček se od nich odrazil před poloprázdnou branku a tam už měl Broz snadnou práci, aby srovnal skóre. Nerozhodný stav ale vydržel pouze dvacet vteřin. Půl minuty před závěrečnou sirénou se chopil míčku uprostřed útočného pásma Knotek, pohotovou střelou završil hattrick a rozhodl o těsném vítězství Custodes 6:5.

 

Sekce: 2019   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024