Losování základních skupin Memoriálu Aleše Hřebeského proběhne 23. března

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2023 / Losování základních skupin Memoriálu Aleše Hřebeského proběhne 23. března

13.3.2023

Losování základních skupin Memoriálu Aleše Hřebeského proběhne 23. března Po loňském „restartovém“ ročníku po proticovidových omezeních se letos Memoriálu Aleše Hřebeského zúčastní plný počet 24 týmů. Vracejí se silné týmy ze zámoří – Green Gaels a Nova Scotia Privateers –, po loňské absenci znovu nastoupí i vítěz ročníku 2018 Tel Aviv Lacrosse. A velmi atraktivním nováčkem bude určitě tým Six Nations River Rats, druhý irokézský tým v historii turnaje. Novým účastníkem je také tým Canada Selects, jehož jádro tvoří hráči ze Saskatoonu.


Jako obvykle budou týmy do základních skupin turnaje rozlosovány, a to ve čtvrtek 23. března v 18 hodin. Losování se můžete na sokolovně zúčastnit osobně, nebo hoo můžete živě sledovat prostřednictví streamu na YouTube kanále LCC.

Pro losování byly týmy rozděleny do šesti výkonnostních košů. Do nejvyššího koše byly nasazeny první čtyři týmy z minulého roku. U dalších košů bylo vzhledem k tomu, že loňský ročník byl silně ovlivněn covidem, jako hlavní kritérium použito průměrné umístění jednotlivých týmů v posledních pěti ročnících turnaje. Nováčci bez historie na turnaji se musí k úspěchu probojovat z nejnižšího koše Silver 3.

Od letošního ročníku se také mění pravidlo o počtu týmů, které automaticky získají pozvánku na další ročník turnaje. Dosud to bylo 20, nyní se tento počet snižuje na 15, takže zápas o konečné 15. místo bude soubojem o garanci postupu do dalšího ročníku turnaje.

● Koš Gold 1: LC Custodes (CZE), Glasgow Clydesiders (SCO), Turku Titans (FIN), Alberta Warriors (CAN)
● Koš Gold 2: Tel Aviv LC (ISR), Green Gaels (CAN), Megamen (USA), TJ Malešice (CZE)
● Koš Gold 3: Nova Scotia Privateers (CAN), Bats Bratislava DNV (SVK), SK Lacrosse Jižní Město (CZE), German Shepherds (GER)

● Koš Silver 1: Moon Bears (USA/intl.), Riggers (IRL), Jagged Mountain (USA/intl.), Istanbul Sultans (TUR/intl.)
● Koš Silver 2: London Knights (ENG), Adler Lacrosse (intl.), Helan Går Lacrosse (SWE), The Flying Dutchmen (NED)
● Koš Silver 3: GSI Grizzlies (NOR), Belgium Axemen (BEL), Six Nation River Rats (HDN), Canada Selects Lacrosse (CAN)

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: 2023   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024