(27) Z: Polish Eagles–Vienna Monarchs 2:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (27) Z: Polish Eagles–Vienna Monarchs 2:5

25.4.2013

Monarc si připsali první vítězství na letošním ročníku. V souboji dvou posledních týmů ze základních skupin porazili po vyrovnaném boji polské Eagles 5:2.


Zápis/Statistiky | Video

Do utkání nastoupili aktivněji Monarchs, kteří si hned v úvodu vypracovali tlak. Dlouho se jim však nedařilo prostřelit polského brankáře. Prvního gólu se dočkali až ve třetí minutě, na konci povedené kombinační akce stál Ball, který vypálil z dálky a trefil se přesně k pravé tyčce.

Vedení však rakouskému celku dlouho nevydrželo. O minutu později se totiž v ojedinělé šanci Eagles dokázal prosadit Radzak a srovnal na 1:1. Vedení na stranu Monarch vrátil na konci desáté minuty Linhart, a když se tři minuty před koncem první periody trefil i Ronovsky, vedl rakouský tým už 3:1.

Jako první se v úvodu druhé části gólově prosadil Ball, který vstřelil svůj druhý gól v zápase a zvýšil na 4:1. Pak se dlouho hrál urputný lakros s řadou osobních soubojů, avšak bez výrazných šancí. Vedení Monarch navýšil až tři minuty před koncem Rynovsky, který si rovněž připsal svůj druhý gól v zápase.

Polský tým se sice snažil utkání ještě zdramatizovat, před brankou soupeře se však dlouho nemohl prosadit i díky skvěle chytajícímu rakouskému brankáři. Do koncem zápasu ale přeci jen dokázal snížit, když se tři vteřiny před závěrečnou sirénou trefil Statkiewicz. Monarch tedy porazili polské Eagles 5:2.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024