(29) EF7: Green Gaels–Bundeswehr Lacrosse 13:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (29) EF7: Green Gaels–Bundeswehr Lacrosse 13:2

25.4.2013

Jeden z největších favoritů turnaje Green Gales si s přehledem zajistili postup do čtvrtfinále, když porazil německý Bundeswehr 13:2.


Zápis/Statistiky | Video

Gaels naskočili do utkání ve velkém stylu a už po necelé půlminutě hry se radovali z vedení, když se střelou z levé strany prosadil Pat Saunders.

Ve třetí minutě měl Bundeswehr výhodu minutové přesilovky. Ta se ale německému celku příliš nevyvedla a nedostal se vůbec do zakončení. Na konci šesté minuty mohl po pěkné individuální akci naopak zvýšit Saunders, jenž po pravé straně prošel přes dva obránce a dostal se až před branku. Jeho střelecký pokus však skončil vedle levé tyče.

Green Gaels si první přesilovku zahráli v sedmé minutě a hned ji dokázali využít, když pohotově zakončil Singleton. Svůj náskok tým z Kanady navíc během dalších čtyř minut dokázal ještě třikrát navýšit, postupně se trefili Conrad, O'Brien a Upshaw.

 Půl minuty před přestávkou uzavřel skóre prvního poločasu opět Saunders, jenž měl sám před brankou dostatek času na to, aby vymíchal gólmana a zvýšil na 6:0.

Po třech minutách druhé periody se podruhé v utkání trefil O'Brien, a dvě minuty po něm přidal svůj první zářez na pažbu Matt Saunders – 8:0.

Gaels si v pohodě kráčeli za svým třetím vítězstvím na letošním ročníku, Bundeswehr téměř nepouštěli na dostřel své branky a navíc svůj náskok ještě několikrát navýšili. Pět minut před koncem zápasu už na světelné tabuli svítilo skóre 11:0.

Německý tým se však přeci jen dočkal. V jedenácté minutě se prosadil Kaufmann, jenž zblízka dorazil míček vyražený kanadským gólmanem. O minutu později navíc pěkně přešel přes obránce i Griebl a snížil na 2:11.

Poslední slovo ale patřilo kanadskému celku, který dvěma góly v posledních dvou minutách uzavřel skóre utkání na 13:2. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024