(32) Z: Glasgow Clydesiders–Vienna Monarchs 6:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (32) Z: Glasgow Clydesiders–Vienna Monarchs 6:2

26.4.2013

Skotští Clydesiers si připsali druhou výhru na turnaji. Nováček z Glasgowa po čtvrtečním triumfu nad Goldstar porazil v prvním pátečním utkání také vídeňské Monarchs 6:2.


Zápis/Statistiky | Video

Vyrovnaná bitva příliš gólů nenabídla. Skóre zápasu otevřel až na začátku šesté minuty Capron, který přesnou přízemní střelou poslal Clydesiders do vedení. Tým z Glasgowa po vstřelené brance získal sebevědomí a vytvořil si herní převahu. A tu na konci první desetiminutovky dokázal přetavit v gól. Dvěma slepenými brankami zvýšili vedení Clydesiders na 3:0 Vickars s Dormesem.   

Monarch se do přestávky dočkali snížení, když přes celé hřiště utekl Hauer a sám před brankářem nezaváhal – 1:4. Poslední slovo měli ale opět Clydesiders, když sekundu před přestávkovou sirénou zvýšil na 5:2 Jones.

V úvodu druhé periody utekl při vlastním oslabení vídeňský Balasch a opět o gól umazal náskok Clydesiders. Další šanci na snížení měli Monarchs v sedmé minutě při přesilové hře. Tu však využít nedokázali a naopak ještě záhy po vyrovnání počtu hráčů na ploše faulovali a zbytečně se nechali vyloučit. V početní výhodě se ale neprosadili ani Clydesiders.

Oba týmy si vypracovaly řadu velice slibných příležitostí, brankáři na obou stranách však dlouho nechtěli připustit změnu skóre a své týmy několikrát podrželi.

Až tři minuty před koncem se prosadil útočník Glasgowa Paoliny, který se nadvakrát obtočil kolem obránce a propálil gólmana mezi betony. Minutu před koncem navíc utekl obraně Monarchs také Murphy a zvýšil na rozdíl čtyř gólů. Clydesiders tedy porazili Monarchs 6:2 a připsali si své druhé vítězství na turnaji.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024