(4) E: Silver Birch Leafs–Glasgow Clydesiders 7:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (4) E: Silver Birch Leafs–Glasgow Clydesiders 7:2

24.4.2013

Zatímco první poločas skončil vyrovnaně 2:1 ve prospěch Finů, ve druhé části byli Silver Birch Leafs v útoku jistější a nakonec zaslouženě přehráli skotského soupeře 7:2.


Zápis/Statistiky | Video

Na gól se čekalo téměř pět minut. Skóre otevřel Sami Gräsbeck z finského celku. Vyrovnat mohl Jones, Uusitalo však jeho střelu z nájezdu vykryl. Ani v následné přesilovce se Skotům nezadařilo, stejně tak neskončila gólem přesilovka Silver Birch Leafs v 10. minutě.

Ve dvanácté minutě konečně padla druhá branka, když na 1:1 vyrovnal Capron. Okamžitou odpověď zajistil Robert Raittila, který sebral odražený balón po střele Aaltonena a poslal Finy zpět do jednobrankového vedení. První poločas skončil za stavu 2:1.

Ve druhé půli přišel první gól o hodně dřív – pouhých 15 sekund po hvizdu zvýšil Pekkonen na 3:1. Čtvrtý gól přidal o minutu později Aaltonen. Na sklonku čtvrté minuty málem zvyšoval Kokkola, ale po jeho střele zdálky se pouze rozezněla tyč. Skóre 4:1 tak vydrželo až do osmé minuty, kdy s míčem utekl Jimi Wiren a ze skoku překonal kanadského brankáře.

Jonesovi se povedlo snížit na 5:2, ale náskok pěti gólů vrátil zakrátko Finům Raittila. Poslední branka padla během závěrečné přesilovky Silver Birch Leafs, když si Finové nepřesně nahráli a odražený míč si našel cestu až za záda překvapeného gólmana.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024