(40) QF1: Pioneers–LC Custodes 5:9

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (40) QF1: Pioneers–LC Custodes 5:9

26.4.2013

LC Custodes prokázali, že jsou silnější než soupeř, a odnesli si vítězství s bezpečným rozdílem čtyř gólů. První čtvrtfinálové utkání narušené nechtěným čtvrthodinovým oddechovým časem po zranění Redheada a okořeněné nespočtem trestů na straně Pioneers skončilo za stavu 9:5 pro Radotín.


Zápis/Statistiky | Video

Při prvních útocích Pioneers se blýskl gólman Sika. Ve třetí minutě si na hranici útočného pásma povyskočil Poupě a přesně trefil růžek kanadské brány.

Přesilovka LCC v páté minutě gólem neskončila, a to především díky skvělé práci Hilla v bráně Pioneers. Zato druhou přesilovku využil pořádající tým hned první ranou. Skála převzal balónek od Poupěte a napálil ho k tyči. Třetí branku dával ze skoku Loskot.

Potom se dostali ke slovu Kanaďané. Krátce po sobě skórovali Johnson a Collison.

Individuální akce Petra Poupěte skončila gólem na 4:2. Košťál chtěl přidat pátou branku. Nejprve se jeho střela odrazila od Hillovy výstroje, ale když dostal vysoký útočník o pár vteřin později přihrávkou míč zpět do lakrosky, napravil svůj nezdar.

Začátek druhého poločasu vyšel lépe Pionýrům. Ve druhé minutě Whiteley po Yeeově nahrávce snížil na 5:3.

V páté minutě si na trestnou lavici postupně posedali tři hráči Pioneers, což se neobešlo bez diskuzí. Jeden z trestů odmazal Petr Poupě, který proměnil trestný nájezd. Zbytek přesilovky už byl bez gólu, ale na začátku osmé minuty byl opět vyloučen kanadský hráč. Během přesilovkového útoku Košťál sebral míč odražený od gólmana a upravil na 7:3.

Po následujícím face-off zůstal po šťouchanci a nešťastném pádu na zemi ležet Kevin Redhead. Na plochu museli dorazit zdravotníci a nepříjemná událost se řešila několik minut. Zraněný hráč nakonec s pomocí odešel na lavičku, ale na turnaji už si zřejmě nezahraje.

Dvě minuty před koncem vstřelil osmou branku Radotína Skála a znovu se vylučovalo z řad Pioneers. V oslabení pět na tři zkusili Kanaďané štěstí a odvolali brankáře. Při útoku ale ztratili míč a do prázdné brány zakončoval Poupě.

Protože Wilson sloužil dlouhý trest, hrál Radotín proti čtyřem už po zbytek zápasu. Pioneers se na závěr zadařilo a v oslabení se dvakrát radovali. Trefili se Whiteley a Johnson, kteří tak zmírnili porážku kanadského týmu na 9:5.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému

Související články


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024