(8) B: SK Lacrosse Jižní Město–Bundeswehr Lacrosse 4:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (8) B: SK Lacrosse Jižní Město–Bundeswehr Lacrosse 4:1

24.4.2013

Opatrné utkání mezi Jižním Městem a Bundeswehr Lacrosse nabídlo zatím nejméně gólů. Pražané ve vyrovnaném utkání i díky dvěma trefám Pavla Došlého porazili německý tým 4:1 a připsali si první výhru na turnaji.


Zápis/Statistiky | Video

Oba týmy vstoupily do svého prvního utkání na turnaji velice opatrně a prvního gólu se diváci dočkali až v čase 2:59, kdy se po pěkné individuální akci prosadil útočník Jižního Města Seiler. Vzápětí si první velkou šanci vypracoval i Bundeswehr, gólman Pražanů však skvělým zákrokem vyrovnání odmítl.

Poté měli hráči Jižního Města k dispozici dvě jednominutové přesilovky, ani jednu z početních výhod však proměnit nedokázali. Ve dvanácté minutě utekl německé obraně Seiler, tváří v tvář brankáři ale neuspěl, a neujala se ani povedená dalekonosná střela, kterou se o minutu později prezentoval Ondráček.

Bundeswehr se na konci úvodní části vrhl do útoku a pořádně provětrával defenzivu Jižního Města. Ve čtrnácté minutě Lehna pěkně obešel obránce, ale přestřelil. Záhy šli dva němečtí útočníci sami na brankáře, ani z toho však vyrovnávací gól vstřelit nedokázali. Do přestávky tak šli „Jižňáci“ za jednogólového vedení.

V druhé části už padlo o poznání více gólů. Po půlminutě hry se po pěkné kombinaci ocitl sám před brankou Došlý, propálil gólmana mezi betony a zvýšil na 2:0. Ten samý hráč o minutu později přidal i svůj druhý gól v zápase, a když se přesnou střelou k bližší tyči prosadil i Ondráček, vedli Pražané už 4:0.

Bundeswehr se snažil utkání ještě zdramatizovat a v desáté minutě se dočkal svého premiérového gólu na turnaji, když se pohotově trefil Wunderlich. Zbytek utkání už si ale Jižní Město pohlídalo a připsalo si první tři body za výhru 4:1.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024