(54) SF1: LC Custodes–Green Gaels 7:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (54) SF1: LC Custodes–Green Gaels 7:4

27.4.2013

Napínavý souboj pořádajícího týmu a celku z Kanady skončil vítězně pro LC Custodes. Radotínští postoupili do finále 20. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského výsledkem 7:4.


Zápis/Statistiky | Video

První střela zápasu mířila z lakrosky Košťála přímo do Kostky, který vzal spoluhráčův kiks s úsměvem. Brzy se Radotín ujal vedení, když Skála po Kostkově nahrávce rozvlnil síť.

Během oslabení po vyloučení Seidla přesprintoval Skála hřiště, ale break nezakončil. Vyrovnávací gól vstřelil Pat Saunders, když se po jeho střele Sika pohnul na opačnou stranu.

Minutu před koncem první třetiny dostali Kanaďané trest za přiliš mnoho hráčů na hřišti, ale gól nepadnul ani do brány oslabeného týmu, ani do té radotínské, kde musel gólman také jednou zasahovat.

Hned v úvodu druhé třetiny se trefil Kostka, ale skóre okamžitě srovnal Perron a hned další střelou Saunderse se stav opět měnil ve prospěch Green Gaels. Bleskovou odpověď zajistil Skála a po šestnácti herních minutách svítilo na tabuli skóre 3:3.

Vedení, které konečně vydrželo o něco déle, zahájil Kostka.

Peklo před radotínskou brankou v šesté minutě gólem neskončilo a při následném protiútoku dostal tříminutový trest MacArthur. Na posledních několik sekund trestu si k němu přisednul Upshaw a krátkou přesilovku 5 na 3 bez váhání využil Poupě.

Snižovat mohl ke konci periody Saunders, ale Sika správně nastavil svůj beton.

Třetí perioda začala za stavu 5:3 pro Radotín. Při druhé přesilovce Green Gaels podržel svůj tým radotínský gólman, po jejím konci ale nedosáhnul na střelu Conrada a závěr utkání se zdramatizoval. V osmé minutě zpoza brány uklidnil situaci Poupě.

Tři minuty před koncem vypadnul Kostkovi balón z lakrosky a Daryl Jackson mohl běžet sám na bránu, jenže míč vyklouznul i jemu, takže z nebezpečné akce nakonec nic nebylo.

Barák ještě pojistil postup Custodes do finále svojí parádní trefou zdálky.

 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému

Související články


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024