(22) EF2: Dublin Riggers–London Knights 6:7 po sam. nájezdech

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2013 / Reportáže / (22) EF2: Dublin Riggers–London Knights 6:7 po sam. nájezdech

25.4.2013

V anglicko-irském zápolení měli většinou navrch London Knights, ale Dubliňanům se vždy nakonec podařilo skóre srovnat. O vítězi napínavého mače rozhodovaly samostatné nájezdy, při kterých byl jediným úspěšným střelcem William Walker a zajistil tak svému týmu výhru.


Zápis/Statistiky | Video

Stav 0:0 svítil na světelné tabuli až do sedmé minuty. Potom přišel gól pro London Knights vstřelený Bradem Olsonem nasledovaný dorovnáním z lakrosky Thomase.

Jen několik sekund po vyloučení Doughertyho zamířil Walker naprosto přesně a trefil míček k nechráněné tyči irské brány. Riggers odpověděli prostřednictvím Ryan MacDonald. Zpět do vedení poslal London Knights pár sekund před koncem první periody Alan Keeley.

Russel Thomas půl minuty po začátku druhé periody vyrovnal. Gólový náskok Knights tak musel znovu vybojovat Tackaberry.

Poté, co Riggers ubránili dvojnásobnou přesilovku Angličanů, inkasovali po návratu čtvrtého hráče, a Rytíři tak poprvé vedli více než o gól. V deváté minutě sebral Russel Thomas odražený míč a vstřelil kontaktní gól na 5:4. Zanedlouho vyrovnal Towner, jenže v důležitém momentu dostal Curt Brown minutový trest za zdržování a Tackaberry přesilovku využil.

Bezprostředně poté si šel sednout Thomas a Angličané pokračovali v přesilové hře - tentokrát již bez zakončení.

Minutu před koncem Stewart na poslední chvíli zachránil naději Riggers na vítězství. Stav 6:6 přečkal i závěrečný útok London Knights, zejména díky zákroku irského brankáře. Rozhodovaly tedy až nájezdy.

Russel Thomas minul bránu stejně jako Tackaberry. Střelu MacDonalda už musel vykrýt brankář Londýna Klaus. Dunits sice rozvlnil síť, ale rozhodčí nemohl branku uznat pro postavení hráče v brankovišti. Towner a Keeley měli oba smůlu - trefili jen konstrukci branky. Hráč Riggers Gibson střílel mimo branku a přenechal tak vítězství Angličanům, protože následující nájezd Williama Walkera byl konečně úspěšný.

 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému

Související články


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024